To je to što me zanima!

Ratko Rudić: Od ovog je teško moglo biti gore

Bez obzira na jako tešku skupinu, mi smo svjetski prvaci i neka ostali razmišljaju o nama, a ne mi o njima, tvrdi hrvatski vaterpolski izbornik
Vidi originalni članak

Iz prvog bubnja mogli smo izvući Mađarsku ili Srbiju - dobili smo objektivno jače Mađare. Iz drugog Španjolsku ili Rumunjsku - opet nismo imali sreće. Grčka i Italija su tu negdje, Grci su u ovom trenutku možda malo jači, Crnogorci su za Nijemce svemirski brod, Slovaci bolji od Makedonaca.
- Od ovog nije moglo gore! - prvi je komentar ždrijeba za Europsko prvenstvo izbornika naših vaterpolista Ratka Rudića, no Hrvatska danas više ne strahuje ni od koga.
- Nema panike, nema kukanja, mi smo svjetski prvaci i danas imamo odličnu momčad. Neka ostali razmišljaju o nama, a ne mi o njima - kaže Rudić, koji će, kao uostalom i većina drugih izbornika, imati problem s tempiranjem forme. Europsko prvenstvo igra se od 4. do 13. srpnja, samo mjesec dana prije Olimpijskih igara. U tako kratkom razdoblju dvaput biti u vrhunskoj formi gotovo je nemoguće.
- Vjerujem da su većini reprezentacija Olimpijske igre ipak ispred EP-a. No mi nećemo u Malagu samo tako - rekao je izbornik, što znači da Hrvatska tamo neće biti u jeku fizičkih priprema, što bi bio slučaj da sve podrede Pekingu.
Samo mjesec dana između dva velika natjecanja dodatno će pogoršati i Svjetska liga, koja je također na rasporedu i ni na nju Rudić ne misli ići rekreativno. Hrvatske vaterpoliste tako čeka dugo, teško, ali vjerujemo uspješno ljeto.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Cipi_Ri 31.01.2008.

    Decki samo hrabro. Jedne po jedne , pa sto dalje da dogurate . Polufinale ili finale Hrvatska- Srbija. :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare