To je to što me zanima!

Ratni zločinac na majici: Klub iz BiH najurio ga zbog Šešelja

FK Goražde raskinuo je ugovor s mladim igračem Vladimirom Radovićem koji je na trening došao u majici s likom ratnog zločinca Vojislava Šešelja. Prijete mu smrću
Vidi originalni članak

Svaku utakmicu sam igrao u prvih 11. Kad je trener pročitao sastav bez mene, bio sam iznenađen. Dva dana nakon toga dobio sam omotnicu u kojoj je bio otkaz, priča nogometaš BiH drugoligaša Vladimir Radović (24), prenosi Blic.

Nije bio u sastavu i potjerali su ga iz kluba jer je prije toga na trening došao u majici s likom ratnog zločinca Vojislava Šešelja. Kaže da je bilo slučajno. FK Goražde raskinuo je ugovor s njim zbog narušavanja klupske discipline i ugleda kluba. 

No mladi igrač se i dalje čudi.

- Smatram da su čelnici. Nisam nacionalist i djevojka i obitelj me podržavaju. Majicu sam ponio slučajni. Imao sam je ispod dresa. Nitko to nije primijetio dok nisam ušao u svlačionicu - dodao je mladi igrač koji je zbog majice s četničkim zločincem dobio prijetnje na društvenim mrežama.

- Ako sam nekoga uvrijedio, ispričavam se. Ali isto očekujem i od onih koji su se prema meni ružno ponijeli - dodao je Vladimir.

Idi na 24sata

Komentari 128

  • mata iz inata 15.10.2015.

    ljudska glupost je neuništiva

  • user_130878 12.10.2015.

    neka su ga nek ide u srbiju

  • MB7 12.10.2015.

    Predpostavljam da je osoba koja piše ovaj članak sa ovakvim naslovom školovana osoba jer ipak kako bi uopšte radila ovdje. Kako može nazvati nekoga ratnim zločincem kada isti uopšte nije osuđen, mislim stvarno, novinar je sam sebi dao za pravo da nekoga osudi. Pa šefe, trebao si da budeš sudija a ne novinar. Kada smo već kod natezanja između srba i hrvata, da li je Gotovina ratni zločinac?

Komentiraj...
Vidi sve komentare