To je to što me zanima!

Razišli su se Fantela i Marenić: Šime kreće u pohod s bratom

Ja stavljam taj teret još jednom ispred sebe jer stvarno volim jedrenje i uživam u njemu. Jedrenje je moj poziv i veselim se ovom novom izazovu u kojem ću probati osvojiti još jednu olimpijsku medalju, kaže Fantela
Vidi originalni članak

Olimpijski pobjednici te višestruki svjetski i europski prvaci Šime Fantela i Igor Marenić više neće jedriti zajedno u klasi 470. Nakon 16 godina došao je kraj. Fantela će promijeniti klasu, u 49eru će nastupati s bratom Mihovilom s kojim će pokušati izboriti nastup na OI-ju 2020., dok će Marenić vjerojatno raditi kao trener turske ženske posade u klasi 470.

Došao je i taj veliki dan u našim karijerama. Mijenjamo klasu. Ja odlazim u 49-er sa bratom Mihovilom, dok Igor još traži soluciju za dalje i ima neke druge planove. Eto, novi je izazov ispred mene, gledam prema Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, odnosno gledamo svi skupa kao cijeli tim. Osvojili smo zlatnu medalju u Riju i neću biti skroman pa ću reći kako je cilj još jedna medalja u Tokiju. Znamo dobro što je za to potrebno jer na veliku sreću prošli smo mnogo toga kroz ovaj posljednji olimpijski ciklus - rekao je osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama Šime Fantela za Radio Zadar pa dodao:

- Ja stavljam taj teret još jednom ispred sebe jer stvarno volim jedrenje i uživam u njemu. Jedrenje je moj poziv i veselim se ovom novom izazovu u kojem ću probati osvojiti još jednu olimpijsku medalju. To je rijetkost u olimpijskom jedrenju i malo je njih uspjelo osvojiti dvije medalje u tako zahtjevnim klasama kao što su 470 i 49-er. No, ne bojim se ničeg, treba raditi i nadati se najboljem.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • kormilar 25.07.2017.

    Puno sreće, zdravlja i sportskih uspjeha zlatnom dvojcu u nastavku njihove solo karijere!

  • kbr 25.07.2017.

    šteta. sretno obojici, iako sumnjam da će ponoviti ovako uspješnu kombinaciju. uistinu šteta

Komentiraj...
Vidi sve komentare