To je to što me zanima!

Razlozi "za" i "protiv" - Nevolje s 'autsajderima’

Austrijanci su autsajderi, ali zar to nisu bili i Ekvador na SP-u 2002., Švicarci 2004. i Japan lani. Sa svima njima Hrvatska je imala problema...
Vidi originalni članak

Osim što zna, taj Slaven Bilić još ima i sreće. Izvući Austriju, Poljsku i Njemačku u skupini, to je sedmica na lotu - pogotovo ako se uzme u obzir da je bilo još 33 posto šansi da nas dopadnu Nizozemska i Francuska. Baš sve ostale skupine, a pogotovo spomenuta, čine se nekako težima. Bilić je ipak sasvim u pravu kad poziva na oprez jer zadnja su tri velika natjecanja pokazala da se Hrvatska strahovito muči u utakmicama koje “unaprijed dobije”. Na SP-u '02. izbacio nas je totalni autsajder Ekvador, na Euru '04. igrali smo 0-0 s tada slabom Švicarskom, a istim nas je rezultatom u Njemačkoj zaustavio Japan.













ČETIRI RAZLOGA ZAŠTO JE SKUPINA B LAGANA
AUSTRIJA - Ipak je razlika u klasi između nas i njih. Pa ako su naši igrali ozbiljno s Andorom, sigurno će i s domaćinima prvenstva.
NJEMAČKA - Oni pamte SP 1998., a s najjačima uvijek igramo dobro. Možda je bolje da igramo s njima nego s Rumunjima, koji su nepoznanica.
SAMOPOUZDANJE - Nakon Wembleya ono je neograničeno, svi su igrači svjesni koliko mogu. Suparnici su idealni za razvijanje pobjedničkog duha.
SKUPINA C - U redu, slabih suparnika na EP-u nema, ali ipak je lakše igrati s Austrijom Poljskom i Njemačkom, nego s Nizozemskom, Francuskom i Italijom.

ČETIRI RAZLOGA ZAŠTO BI SKUPINA MOGLA BITI TEŠKA
EUFORIJA - Kad zahvati toliku većinu nacije, može djelovati kontraproduktivno. A ipak je riječ u Europskom prvenstvu, gdje se zbilja ništa, kao recimo pobjeda Grčke, ne može predvidjeti.
PRITISAK - Baš to što je skupina objektivno lagana, može je učiniti kompliciranom. Jer pritisak da je moramo proći - sve ostalo je neuspjeh - može postati preteški teret za igrače.
DOMAĆINI - Austrijanci su stvarno najslabija momčad na prvenstvu, ali igramo s njima prvu utakmicu. Bit će posebno motivirani, napaljeni, a takvi uvijek mogu dati više od svoje vrijednosti.
POLJSKA - Nije atraktivna, ali je vrlo neugodna momčad. A s takvima nam je uvijek najteže. Nemaju zvijezda, ali su u kvalifikacijama bili ispred Portugala. To ne može biti slučajno.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare