To je to što me zanima!

Real Madrid pobjedom nad Atleticom opet je na vrhu

Čuvar mreže Atletica pritom je kapitulirao tri puta i to nakon udaraca Xabija Alonsa (49. minuta), Alvara Arbeole (55.) i Gonzala Higuaina (62.)
Vidi originalni članak

Derbi na Santiago Bernabeu završio je pobjedom Reala koji je svladao Atletico 3-2. U kanonadi udaraca prema vratima Davida De Gee, a njih 32 proizašlo je iz posjeda lopte koji je iznosio 61 posto, njih je osam upućeno u sam okvir vratiju. Dvadesetogodišnji čuvar mreže Atletica pritom je kapitulirao tri puta i to nakon udaraca Xabija Alonsa (49. minuta), Alvara Arbeole (55.) i Gonzala Higuaina (62.). Ipak, početak utakmice, barem što se realiziranih prilika tiče, pripao je gostujućoj momčadi koja je preko udarca s petnaestak metara Josea Antonija Reyesa povela u 10. minuti. Nekadašnja Liverpoolova veza Alonso-Arbeola bila je zaslužna za preokret rezultata. Prvo je Alonso iskoristio akciju započetu udarcem iz kuta, te je podmetnuvši nogu na početku drugoga dijela izjednačio rezultat, da bi Arbeola odmjerenim udarcem, nakon što se krasno oslobodio obrane, pogodio za prednost domaćina. Loptu mu je sa svoje polovice igrališta u Atleticov šesnaesteraca pritom dodao Alonso. Gonzalo Higuain i dalje je nemilosrdan prema suparnicima. Svoj je 23. pogodak u isto toliko utakmica postigao plasiravši prizemnu loptu u donji desni kut za prednost 3-1. Diego Forlan stigao je u 67. minuti susreta tek smanjiti rezultat s bijele točke. Najstrožoj kazni prethodilo je Alonsovo igranje rukom. Pobjedom je Real Madrid zadržao vrh Primerine ljestvice na kojem se nalazi sa 74 boda. Jednako toliko, uz nešto slabiju gol razliku, ima i Barcelona.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • heurelio 28.03.2010.

    najdraze mi je kad barcini igraci kamontiraju Realovu igru... Ljudi vise prate ReaL nego klub za koji \"navijaju\" hahahah kako smisno.... Hala Madrid!

  • Dakox 28.03.2010.

    Kakav nas derbi ocekuje u el classicu, strasno ce biti...

  • JAX 28.03.2010.

    *** Izbrisano zbog privatnih poruka *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare