To je to što me zanima!

Realov nogometaš Marcelo je postao državljanin Španjolske

U utorak je 23-godišnji brazilski nogometaš Real Madrida Marcelo Vieira službeno dobio španjolskodržavljanstvo. Real tako otvara put za još jednog igrača izvan EU
Vidi originalni članak

Vrlo sam sretan zbog toga, rekao je najbolji lijevi bek Primere prošle sezone u Marcinom izboru, koji je kod Josea Mourinha postao nezamjenjivi prvotimac "kraljevske momčadi".

Marcelo zbog činjenice da je postao španjolski državljanin neće mijenjati reprezentaciju, nego će osloboditi prostor u momčadi za još jednog nogometaša izvan Europske unije. Jedini takav u Realu je ostao Argentinac Angel di Maria. Prema aktualnom pravilniku u Primeri po momčadi smiju igrati tri stranca.

Marcelo je u Real stigao kao 18-godišnjak 2006. godine, u eri predsjednika Ramona Calderona, trenera Fabija Capella i sportskog direktora Predraga Mijatovića.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • elao 27.07.2011.

    gleda se broj dana provedenih u Spaniji za dobijanje drzavljanstva a treba oko 1820 tj. 5 godina, a nezz otkud vam to da uopste pomislite da moze igrat za Spaniju kad je skupio 6 nastupa za Brazil

  • Messi100 27.07.2011.

    On je valjda pomisilo ako bi bio Špa.Drž.da bi igro za repku..haha ..za nekih 2 ili 3 godine.

  • Neymar11 27.07.2011.

    dakle, Marcelo je dobio španjolsko državljanstvo ( dobiva se kada igrač odigra barem 5 sezona u špa.ligi) i to ne znači da će Marcelo igrati za špa.reprezentaciju (kako bi neki pomislili), već služi da oslobodi Realu prostor za registriranje stranca izvan EU ( u špa.ligi klub može registrirati 3 stranca izvan EU ) :))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare