To je to što me zanima!

Recept za pobjedu 'bijelih': Jest će mi noja ispod peke!

Hajdukov kuhar Drago Šimić kaže kako je umalo dobio otkaz zbog brazilskih nogometaša, s kojima se družio nakon što im je dostavio voćne obroke
Vidi originalni članak

Dolaskom u Hajduk ostvario sam dječački san, često kažu igrači pri dolasku na Poljud.
Istu rečenicu izrekao je i kuhar Drago Šimić (43) prije dvije godine. Tad je prešao iz kuhinje splitskog hotela Park u Hajdukovu.
- Pozvao me voditelj Hajdukova restorana Ivan Nogalo. Nisam ni sekundu razmišljao. Presudila je ljubav prema Hajduku. U našim krajevima svako dijete sanja Hajdukov bijeli dres, ja sam svoj san ostvario u Hajdukovoj bijeloj pregači - kaže Šimić i dodaje:
- Posao je lakši nego u hotelu, igrači nisu uopće zahtjevni, ne sjećam se da je itko imao primjedbi na hranu. Momci su pristojni, pojedu sve što im se stavi na stol.
A na stol bi im uskoro mogao 'sletjeti' - noj.
- Volio bih uvesti neke novitete u prehrani igrača, recimo nojeve odreske. Ali teško ih je nabaviti, k nama dolaze uglavnom zamrznuti, a ipak preferiram svježe i domaće mediteranske namirnice - rekao je kuhar Drago.
Osim nogometaša, u Hajdukovu restoranu hrane se košarkaši Splita.
- Oni jedu malo više jer su krupniji, dvometraši. Zato njima dajemo veće porcije - kaže Šimić, koji odbija sve nove ponude.
- Igor Tudor otvorio je restoran i zvao me da dođem raditi kod njega. I Ivica Šurjak predlagao mi je da zajedno otvorimo restoran, ali odbio sam ih obojicu. Nema šanse, nema te ponude zbog koje bih ostavio Hajduk - uvjerava Šimić.
Prije pet godina reprezentacija Brazila na Poljudu je igrala protiv Hrvatske, Drago je tad umalo dobio otkaz.
- Brazilci su tražili da im oko 23.30 serviramo voće, kolače i voćne napitke na katu na kojem su se družili. Zvali su i nas iz hotela da budemo s njima, a ostavili su mi i potpisani dres. No kako nam je druženje s gostima bilo strogo zabranjeno, umalo sam dobio otkaz.

'REJA JE UŽIVAO U TELETINI S UMAKOM OD TUNJEVINE'
Najbolja kontrola prehrane sportaša je vaga. Edy Reja svaki je dan vagao igrače i svaki kilogram odbijao im je od plaće. Nije bilo problema, a rekao mi je i kako se ovdje kuha i jede gotovo jednako kao u talijanskim klubovima, kaže Drago Šimić, koji je bivšeg Hajdukova trenera impresionirao kuhanjem.
- Ostao je zatečen specijalitetima koje sam mu pripremao, poput teletine u umaku od tunjevine - rekao je Drago, koji se odlično slaže sa svim igračima Hajduka.

PRIJE UTAKMICE:
ČISTA GOVEĐA JUHA
TJESTENINA S UMAKOM OD RAJČICE
PEČENO BIJELO PUREĆE MESO
SUHI KOLAČI I MED

POSLIJE UTAKMICE:
PRŠUT I SIR

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 11 BILI 29.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • krnje obicni 29.09.2010.

    areljano kamo sriće da obrana odigra ko noj

  • areljano 29.09.2010.

    samo da nebi i igrali ko nojevi!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare