To je to što me zanima!

Regionalna liga za Jadransku, sudjeluje 8 hrvatskih klubova

Nakon dugotrajnih pregovora vaterpolskih saveza iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Slovenije, odlučeno je kako od jeseni kreće Regionalna liga koja mijenja Jadransku
Vidi originalni članak

Format Jadranske vaterpolske lige gasi se i od sljedeće sezone kreće Regionalna liga, objavio je Hrvatski vaterpolski savez.

Novost je da će u njoj sudjelovati svih osam hrvatskih prvoligaša (Primorje, Mladost, Jug, Mornar, Jadran, POŠK, Medveščak i Opatija), četiri kluba iz Srbije (Crvena Zvezda, Partizan, Novi Sad i Radnički iz Kragujevca), tri crnogorska (Jadran HN, Budva i Primorac) te slovenski prvak Branik iz Maribora.

Ligu će, dakle, sačinjavati 16 klubova, a start je planiran početkom listopada. U prvom dijelu natjecanja formirat će se dvije skupine po osam klubova, a četiri najbolja iz svake borit će se za Final Four.

Na sjednici upravnog odbora novouspostavljene lige bit će poznati i drugi detalji, poput pregovora oko TV-prijenosa sa SportKlubom, generalnog sponzora i eventualnih promjena u sustavu natjecanja od sezone 2015./2016.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Hrvat_DU 01.08.2014.

    Bezveze, ova liga bit će jača od Eurolige.

  • Alenček 01.08.2014.

    Pa naravno - yugo liga regiona, a kad čemo više u region s austrijom, slovenijom, mađarskom, italijom ... pa dokle više.

Komentiraj...
Vidi sve komentare