To je to što me zanima!

Rekorder po broju golova na utakmici zabio najbrži hat-trick

Australski reprezentativac Thompson ušao je u povijest, drugi put u karijeri. Zabio je tri gola u šest minuta, što je najbrži hat-trick u službenoj međunarodnoj utakmici
Vidi originalni članak

Proteklog tjedna, skroz do nedjelje, održavale su se kvalifikacije za Kup istočne Azije. Nastupaju brojne, u nogometnom smislu, egzotične zemlje, a izdvaja se Australija. Ne samo u tom smislu, već i zemljopisno.

Australci su izborili mjesto među četiri najbolje reprezentacije, zajedno s Kinom, Japanom i Južnom Korejom, a na putu su pobijedili Hong Kong, Kineski Taipei i Guam. Posljednje navedenu reprezentaciju pobijedili su 9-0, a Archie Thompson (34) ušao je u povijest, drugi put u karijeri. 

Zabio je tri gola u šest minuta, što je najbrži hat-trick u službenoj međunarodnoj utakmici. Ušao je u 2. poluvremenu i takav, nezagrijan, zabijao je u razmaku od 59. do 65. minute. Treći gol dao je iz penala. 

Inače, Thompson je 2001. zabio 13 golova Američkoj Samoi u pobjedi 31-0 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. To je najviše golova nekog igrača u jednoj službenoj međunarodnoj utakmici. Napadaču Melbournea još dva gola trebaju da postane i najbolji strijelac u povijesti te reprezentacije. 

Cijelu karijeru igrao je u domovini, dvaput je otišao u Europu, vrlo kratke i neuspješne epizode imao je u Lierseu i PSV-u. Ipak, kad podvuče crtu, zbog reprezentacije je ostvario vrlo dobru karijeru.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • WOMANIZER 11.12.2012.

    e sad bi on rušio rekorde kao messi!

  • m4j 11.12.2012.

    zabavno je tim australcima u kvalifikacijama..a to isto trebas bit talent da izgubis 31-0..znaci svae 3 minute primis gol..pa to doslovno ne predes centar cijelu tekmu

  • SlasH YNWA 11.12.2012.

    bitch please....fowler 3 gola u 4 minute :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare