To je to što me zanima!

Slovenac najbolji golman 'liga petice', Danijel Subašić deveti

Golman hrvatske reprezentacije Danijel Subašić nalazi se na devetom mjestu nakon što u 16 utakmica u dresu Monaca tijekom 2016. nije primio gol. Najbolji je Jan Oblak koji u 29 utakmica nije primio gol
Vidi originalni članak

Argentinski majstor Lionel Messi najefikasniji je igrač u ligama 'petice' tijekom 2016. godine, dok je najučinkovitiji vratar bio Slovenac Jan Oblak iz Atletico Madrida. Među deset najboljih golmana nalazi se i hrvatski reprezentativac Danijel Subašić na devetom mjestu.

Messi je tijekom 2016. zabio 51 pogodak za Barcelonu u isto toliko nastupa, te dodao još osam golova u 11 nastupa u dresu 'Gauča'.

Na drugom mjestu je njegov klupski suigrač Luis Suarez koji je u 49 nastupa za Barcu zabio 48 golova, te još tri za urugvajsku reprezentaciju. Portugalac Cristiano Ronaldo je treći sa 42 pogotka za Real u 44 nastupa tijekom ove godine, dok je u reprezentaciju zabio 13 golova u 13 nastupa.

Top 5 najefikasnijih igrača u ligama 'petice' tijekom ove godine zatvaraju Šveđanin Zlatan Ibrahimović koji je za PSG i Manchester United zabio 39, te Urugvajac Edison Cavani koji je za PSG postigao 34 gola.

Međutim, do konca godine Manchester United i Manchester City imaju po još dvije utakmice, pa Ibrahimović i napadač Cityja Sergio Aguero, koji se nalazi na osmom mjestu, mogu popraviti svoju statistiku.

Među 10 najefikasnijih napadača u Premiershipu, Primeri, Bundesligi, Serie A i le Championnatu nalazi se pet Južnoamerikanaca, četiri europska i jedan afrički nogometaš. Najviše predstavnika u TOP 10 igra u Primeri, trojica, a po dvojica igraju u Premiershipu i Bundesligi. 

Listu vratara predvodi Slovenac Jan Oblak koji ove godine u dresu Atletico Madrida u čak 29 utakmica nije primio pogodak.

'Jedinica' talijanskog prvaka Juventusa Gianluigi Buffon nalazi se na drugom mjestu sa 22 susreta bez primljenog gola, a treći je Manuel Neuer koji je na vratima Bayerna bio nesavladan u 21 utakmicu.

Golman hrvatske reprezentacije Danijel Subašić nalazi se na devetom mjestu nakon što u 16 utakmica u dresu Monaca tijekom 2016. nije primio pogodak.

STRIJELCI
1. Lionel Messi (Arg/Barcelona)                51 pogodak /51 utakmica
2. Luis Suarez (Uru/Barcelona)                 48/49
3. Cristiano Ronaldo (Por/Real Madrid)         42/44
4. Zlatan Ibrahimović (Šve/PSG/ManU)           39/42
5. Edison Cavani (Uru/PSG)                     34/43
6. Robert Levandovski (Polj/Bayern)            34/45
7. Gonzalo Higuain (Arg/Napoli/Juventus)       33/42
8. Sergio Agüero (Arg/Manchester City)         31/41
9. Pierre-Emerick Aubameyang (Gab/Borussia D.) 31/41
10. Alexandre Lacazette (Fra/Lyon)             29/37...

GOLMANI
1. Jan Oblak (Slo/Atletico Madrid)            29 utakmica bez primljenog gola
2. Gianluigi Buffon (Ita/Juventus)            22
3. Manuel Neuer (Njem/Bayern)                 21
4. Iker Casillas (Špa/Porto)                  18
5. Sergio Rico (Špa/Sevilla)                  17
6. Stephane Ruffier (Fra/Saint-Etienne)       17
7. Kasper Schmeichel (Dan/Leicester City)     17
8. Yoan Cardinale (Fra/Nica)                  16
9. DANIJEL SUBAŠIĆ (HRV/Monaco)               16
10. Anthony Lopes (Por/Lyon)                  15...
Idi na 24sata

Komentari 18

  • antonio53 26.12.2016.

    Blade 12 ti materemi nisi normalan !!!! Pa barca ima uvijek ali uvijek najjaci vezni red jet bez tog veznog reda nema ni tiki take ni nicega a tvoj ronaldo zato i dsje tolike golove kada mu ih neko drugi namjesta reci mi kada je ronaldo idividualno izvukao ili nosio real kao sto messi nosi barcu!!!! I tu se vidi ono sto niko od vas madridista nece nikads priznati a to je da je messi barem za klasu jaci od Penalda!!!

  • sena2 26.12.2016.

    Eto strucnjaci objasniti kako la Liga moze biti najbolje kada tri najefikasnija strijelca imaju na kontu 130 postignutih golova??Prije bih rekao da je to rupa od lige!!Koliko je Ronaldo zabijao u M.utd?Suarez u Liverpoolu?Messi je igrao samo u Primeri..Volio bi ga vidjeti u Italiji!Imao bi mozda do 20 golova! Nemojte sr..t!!

  • blade12 26.12.2016.

    Znaci ovako...messi doprinosi vise momcadi to je ok sve stoji ali zasto je to tako???jel se pitate???ide mi na zivce to sto se ronalda omalovazava jer manje pridonosi momcadi a to je zato sto ronaldo nema potrebe da to radi u realu i da igra veznog kao sto messi igra u barci jer iza sebe ima vrhunske igrace poput krossa modrica casemira kovacica i jamesa,barca kolko god mocna bila opet nema tu kvalitetu i zato messi to radi i kad on to neradi znaci barca izgubi kad njega nema na terenu a kod reala nije tako ...to je moje misljenje kao neutralan jer sam fan man.uniteda !lp

Komentiraj...
Vidi sve komentare