To je to što me zanima!

Rent-a-bob: 'S milijun eura bili bismo i mi među deset'

TREĆA SREĆA Hrvatski bob nastupa na trećim Zimskim olimpijskim igrama zaredom. Još nemaju vlastiti bob. Za svako ga natjecanje unajmljuju...
Vidi originalni članak

Hrvatska bob priča krenula je kao najnovija u nizu neobičnih ideja rođenih u glavi višestrukog državnog prvaka u motociklizmu, Splićanina Ivana Šole. Dvanaest godina kasnije “CRO BOB TEAM” nastupa na trećoj uzastopnoj Olimpijadi.
- Bob sam prvi put uživo vidio 1998. i poželio probati, kao što sam već prije probao i vozio utrke motora, automobila, Formule 3, glisera, katamarana... - kaže Ivan Šola.
- Na Grobniku sam vozio motoutrku s otvorenim prijelomom ključne kosti i pobijedio.  Bob je 'mala beba’ za motoutrke, tamo si šest mjeseci na utrkama, šest u bolnici. U bobu imam 1000 spuštanja i tek 30-ak prevrtanja. Više brinem o posadi, ali njima je super, sjede iza i nemaju pojma što se događa - kaže Šola.
Prije dvadesetak godina Šola se pojavio kao maneken koji je u legendarnom spotu za Pipi vozio Anu Sasso. Malo tko zna da su mu ovo, nakon Salt Lake Cityja i Torina, treće OI.
- Kako bi i znali kad nas nema u medijima. Još se utrkujemo u iznajmljenom bobu, dok drugi troše desetke milijuna eura. No unatoč svemu ušli smo među 20 najboljih, iza nas su primjerice ostali Francuzi, čiji je proračun milijun eura. S takvim proračunom mi bismo sigurno ušli među 10 najboljih - kaže Ivan Šola uoči ZOI-ja u Vancouveru i zaključuje:
- U Salt Lakeu bili smo 26., u Torinu 22. Nadam se da ćemo bit bolji i u Vancouveru. Sve ispod 20 mjesta bio bi uspjeh.

POSADA:
MATE MEZULIĆ
Prije boba trenirao je nogomet, rukomet, veslanje i atletiku.
ANDRAS HAKLITIS
U bacanju kladiva nastupio na trima Olimpijskim igrama.
SLAVEN KRAJAČIĆ
Bavio se taekwondoom i atletikom (štafeta 4x100).
IVAN ŠOLA
Višestruki je državni prvak u motociklizmu.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • gmolak 09.02.2010.

    To je tak kad se nalazite u krivom sportu. Ja se slažem s vama,nemoljte me krivo shvatiti. Na vašoj sam strani. I mislim da nije u redu da se daju tolki novci negdje gdje oni propadaju. Dobro znate da se u hrvatskoj sve daje u nogomet. Hrvtaska je jedina zemlja gdje se samo cijeni nogomet, a drugi sportovi su zbog toga zanemareni a bolje kotiraju i proalze... Držim fige, samo naprijed....

  • zoran123456 09.02.2010.

    @loki_cro, vidiš vidiš ... pa jesam, peder sam :) Pusa ! :-*

  • loki_cro 09.02.2010.

    Hahahaha zoran123456 ko peder...please? give me a break? hahahahahahhahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare