To je to što me zanima!

Repeša je doveo u red Cibonu i tvrdi: Sredit ću reprezentaciju

Pomlađena reprezentacija pod vodstvom Jasnima Repeše izgubila je u prvom susretu Turnira zemalja bivše Jugoslavije koji se igra u Ljubljani od Srbije 90-74
Vidi originalni članak

Ni u jednom trenutku drastično pomlađena hrvatska košarkaška reprezentacija nije vodila protiv kompletne Srbije u prvoj utakmici Turnira zemalja bivše Jugoslavije u Ljubljani.

- Nije realno da sa Srbijom igramo neku egal utakmicu. Oni su u punom sastavu, mi baš i ne. Obrana je bila jako loša, curilo je sa svih strana, a to si ova momčad ne smije dopustiti. Ako želimo nešto napraviti moramo se bolje braniti - rekao je kapetan Roko Ukić, jedini starosjedioc u hrvatskoj reprezentaciji koji je bio i najbolji strijelac sa 14 koševa.

Stipčević, Rudež i Žorić ubacili su po deset, a Srbe su predvodili Erceg i Teodosić sa po 14 koševa.

Izbornik Jasmin Repeša kaže da zasad nema razloga za zabrinutost.

- Srbija je u ovakvom sastavu malo prejak protivnik u ovom trenutku. Puno je mlađih igrača kojima je to bilo krštenje na ovoj razini i nije od njih objektivno očekivati nešto više, osim toga, akumiliralo se puno umora na pripremama, ali sam ipak očekivao bolju i kompaktniju obranu. Protiv ovakvih protivnika ne smijemo primiti 90 koševa jer s ovim sastavom nemamo potencijal da zabijemo toliko - rekao je Repeša te usporedio reprezentaciju sa Cibonom koju je prije dva mjeseca odveo do naslova prvaka Hrvatske.

- Zatečeno stanje je slično, siguran sam da će to dobro izgledati ali ništa ne ide preko noći.

Ovo su ljeto i kvalifikacije za Eurobasket u Sloveniji 2013. godine prilika za mlađe igrače da se nametnu i izbore mjesto u sastavu iduće godine.

Što se Repešinog mandata tiče tu nema brige jer je, potpisujući ugovor s Unicajom, uvjetovao da on bude godina za godinom, što znači da će unatoč pravilima španjolske lige, prema kojima trener ne može istodobno biti izbornik, on neometano moći voditi reprezentaciju na Eurobasketu.


Idi na 24sata

Komentari 28

  • Kocho 08.08.2012.

    Prelepo, ubedljiv trijumf. Inače, ovo nije u opšte naš najači sastav, ne igraju Veličković, Krstić, Bjelica, Kešelj i dr.

  • SrbIN_3 04.08.2012.

    Po Goluzi, naslov je trebao glasiti: Srbija demolirala Hratsku kao Vukovar 91'.

  • Slovenec 1 04.08.2012.

    Danas igramo proti Hrvatski u 20.45, a to utakmico čemo gubiti sa 15 poena razlike. Ovaj Maljkovič nima pojma kako se vodi momčad sa klopi. Njega je povozio vlak 15 godina prije, sramota, šta je napravio iz nekada ponosne slovenske košarkarske repke. Dobiva on 400.000 evra plače letno, a ja mu sendviča ne bi platio. SRAMOTA!

Komentiraj...
Vidi sve komentare