To je to što me zanima!

Repeša: Moglo je bolje, ali sve je sad u našim rukama

Nadam se kako više nećemo građanima Hrvatske čupati živce, rekao je Zoran Planinić nakon 81-71 pobjede protiv Makedonije nakon velikog minusa
Vidi originalni članak

Čovjek koji je 45 dana trenirao obranu koja uglavnom ne može ništa obraniti ponovio je već dvaput izrečenu misao.
- Moramo analizirati ovo i vidjeti što smo sve krivo radili - kaže izbornik Jasmin Repeša nakon mučenja protiv Makedonija. Dobili smo deset razlike, ali ono što naša reprezentacija pokazuje u Poljskoj isključivo je za one jakog želuca. Gubiti 17 razlike od Makedonije nakon 16 minuta je stvarno teško izvediva misija...
- Da, protiv jačih protivnika nećemo se moći vraćatik iz ovakvih minusa - zaključio je Repeša. I nije previše pričao u katastrofalnom kretanju u obrani u tom razdoblju, nije spominjao ni nedozvoljivo očajnu bezidejnost u napadu.
- Otvorio im se šut na početku, jednako kao i Grcima u utorak - objasio je izbornik razloge onog brukanja u prvom poluvremenu. A onda su konačno na red došle i kritike:
- Pa mi smo prvu četvrtinu završili s dva faula, od toga smo jedan napravili u zadnjoj sekundi. Za momčad koja je ujednačena kao naša, s ovako dugom klupom, to je nedopustivo. Ovako se dovodimo u situaciju da protivnik lagano šutira i brzo postane, kako bi Amerikanci rekli, vruć.
Nakon uvodne skupine na Eurobasketu ima Hrvatska dvije pobjede, ali to može zahvaliti isključivo (ne)kvaliteti Izraela i Makedonije. Dalje nosimo dva boda.
- Moglo je biti i bolje, ali ovo nije poražavajuće. Ovo je zapravo objektivno, Grci u ovom trenutku bolje stoje od nas - misli Jasko i dodaje:
- Najvažnije je da još uvijek sve držimo u svojim rukama. Ali činjenica je da moramo igrati bolje, imati bolji kontinuitet u igri.
Nije Repeša to rekao, ali vjerojatno je mislio da moramo - igrati. Jer dosad smo odigrali dva poluvremena u tri utakmice, s tim da ono protiv Grčke i nije neko mjerilo. Uostalom, ništa nam nije ni donijelo.
- Stalno dečkima ponovljam da je najbolje učiti iz vlastitih grešaka, to je jedini način da se neke stvari stvarno i nauče. I bit će velikih problema ukoliko nakon ove tri utakmice ne krenemo dalje mentalno jači za barem 50 posto - kazao je hrvatski izbornik.

'VALJDA VAM VIŠE NEĆEMO ČUPATI ŽIVCE'
Ne znam, izgleda da stvarno imamo taj nekakav psihološki pritisak u otvaranju, jer u drugom dijelu smo opet bili jedna sasvim druga momčad. Kao i protiv Grka, ista stvar. Treba sada ova druga poluvremena prenijeti na cijelu utakmicu, rekao je Zoran Planinić, naš nominalno prvi igrač. Ali samo nominalno, u prve tri utakmice nije pokazao gotovo ništa. Protiv Makedonije je ubacio devet koševa, povezao dva ulaza kada je Hrvatska prelazila u vodstvo.
- Neugodna su ekipa ti Makedonci, sva petorica šutiraju izvana, a mi uvijek imamo dva teška centra u petorci. Može se i to braniti, ali samo s puno srčanosti - otkrio je recept Planinić i uz smiješak dodao:
- Nadam se da više nećemo građanima Hrvatske čupati živce.
I mi se nadamo, nemojte više... Više neće biti ovakvih povrataka, u nastavku natjecanja će svaki pad u igri biti kažnjen. Protivnici će biti puno ozbiljniji od Izraela i Makedonije.
- Sad nas čekaju Nijemci, Rusi i Francuzi. Ma to su sve utakmice koje mi možemo dobiti. Jedino će protiv Francuza biti teže, oni su stvarno dobri - govori Planinić.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • JAX 09.09.2009.

    ovo je daleko od 4finala a kamoli medalje

  • boys 09.09.2009.

    preslabo igraju za medalju

Komentiraj...
Vidi sve komentare