To je to što me zanima!

Repešin popis za Pescaru: Na MI s hrpom anonimaca

Izbornik košarkaške reprezentacije odredio je 27 igrača koji su u konkurenciji za Mediteranske igre. Tu su igrači Šibenika, Svjetlosti, Cedevite...
Vidi originalni članak

Četvorica igrača na inicijalnom popisu Jasmina Repeše igraju u inozemstvu, svi ostali u domaćoj ligi. Na pripreme za Mediteranske igre u talijanskoj Pescari (26. lipnja - 5. srpnja), što je ujedno i prva faza priprema za EP u Poljskoj, pozvano je 27 igrača. Repeša bi za onu važniju fazu priprema ozbiljno mogao računati na Antu Tomića, Damjana Rudeža i Hrvoja Perića, možda još i na Roka Stipčevića, Vedrana Vukušića i Dragu Pašalića. Svi ostali tu su uglavnom zato da pokažu što mogu u radu s Repešom, no bilo bi pravo čudo da se itko od njih probije u bilo kakve ozbiljne kombinacije.
Na popisu je Cibonin Lukša Andrić, Zadrani Rančić i Car, Splićanin Vrkić i čak sedmorica igrača Zagreba. Za njih, kao i za šestoricu ranije navedenih, šira sportska javnost je vjerojatno čula, što se ne može reći za dobar dio ostatka popisa. Šibenik, koji je u posljednjoj fazi domaćeg prvenstva gubio i po 60 razlike, ima dvojicu igrača na popisu, Svjetlost iz Slavonskog Broda i ove sezone očajna Cedevita također dvojicu. Iznenađenje na popisu je već dvije godine ozljeđeni Goran Vrbanc, a totalna enigma Franjo Bubalo, košarkaš Trogira. On je jedini igrač Trogira na popisu, a jednog predstavnika ima i Split, isti onaj klub koji je početkom 90-ih bio najbolja momčad u Europi.
Kako se u isto vrijeme za svoje akcije pripremaju i mlade reprezentacije, Repeša nije zvao talentirane klince za koje bi u ovoj konkurenciji trebalo biti mjesta. Najbolji odmaraju i čekaju početak 'pravih' priprema, mladi imaju svoga posla, pa je Jasko morao zvati ono što je ostalo. I iz ovog materijala pokušat će složiti konkurentnu momčad za MI...

POPIS ZA MEDITERANSKE IGRE
Rok Stipčević (Zadar), Hrvoje Perić (Zadar), Damir Rančić (Zadar), Marko Car (Zadar), Zoran Vrkić (Split CO), Luka Petković (Šibenik), Mario Filipović (Šibenik), Željko Šakić (Dubrava), Igor Kralj (Dubrovnik), Ivan Novačić (Cedevita), Tomislav Petrović (Cedevita), Krunoslav Simon (Zagreb Crobenz), Petar Babić (Zagreb Crobenz), Ante Tomić (Zagreb Crobenz), Ivan Papac (Zagreb Crobenz), Luka Drezga (Zagreb Crobenz), Luka Žorić (Zagreb Crobenz), Jakov Vladović (Zagreb Crobenz), Lukša Andrić (Cibona), Vedran Vukušić (Cibona), Krunoslav Rimac (Svjetlost Brod), Marko Raič (Svjetlost Brod), Damjan Rudež (Union Olimpija), Jure Lalić (Charleroi), Goran Vrbanc (Široki), Drago Pašalić (Iurbentia Bilbao), Franjo Bubalo (Trogir).

Idi na 24sata

Komentari 1

  • JAX 20.05.2009.

    mogao je jos zvati bizacu iz trogira i stipanovica iz splita

Komentiraj...
Vidi sve komentare