24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.

Slažem se, nastavi surfati
To je to što me zanima!

Reprezentacija gluhih obranila naslov na Svjetskom prvenstvu

Rukometna reprezentacija gluhih po drugi put za redom je osvojila naslov svjetskog prvaka, a imamo i najboljeg igrača SP-a te najboljeg golmana prvenstva
Vidi originalni članak

Tihi pakleni, kako je nadimak našoj rukometnoj reprezentaciji gluhih, obranili su naslov svjetskih prvaka. Uz to pokupili smo nagradu za najboljeg golmana SP-a (Šagovac) te onu za najboljeg igrača prvenstva (Bošnjak).

Hrvatska je u finalu pobijedila Rusiju 29-22, no za Tihe paklene utakmica nije dobro krenula. Bušila su nas dva ubojita vanjska Rusije, Čomajev i Dremkov, koji su utakmicu završili s ukupno 15 golova, no nakon 15. minute Hrvatska se ipak posložila u obrani i krenula igrati svoju prepoznatljivu igru. 

Najveće zasluge za to idu svakako izborniku Sirotiću koji je na time-outu tražio da Sirotić igra flastera na najboljem ruskom igraču Čomajevu (utakmicu završio s devet golova) i sve je krenulo na bolje. Na odmor je Hrvatska otišla s minimalnom prednosti (12-11), a nakon što se razbranio Dean Šagovac, Rusiji više nije bilo spasa.

Najbolji naš strijelac bio je Tomislav Bošnjak s 10 golova, a spomenuti dvojac ujedno je pobrao i pojedinačne nagrade i u Hrvatsku se vraća s titulama najboljeg golmana i najboljeg igrača prvenstva.

Na drugom po redu SP-u u muškoj je konkurenciji nastupalo osam zemalja, dok su kod djevojaka prvakinje Dankinje.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • p4nT 22.07.2018.

    O daliću 100 članaka na dan po cijelome ekranu,,,,pa dajte malo i o ovim dečkima pišite...promoviraju i oni hrvatsku na svoj način ! ! Prvaci svijeta 2 puta za redom !!!!!

  • Usora1 22.07.2018.

    bravo momci. bez namjere da uvrijedim sportase, no ocekivao sam na slici plenkija, kujundzica, milovanovica, zmajlovica i desetine drugih koji su dokazali da su gluhi na zahtjeve svojih biraca i ostatka gradjana...

  • IvanMatenda 22.07.2018.

    Sirotić je tražio da Sirotić igra flastera. Valjda je Sirotić tražio da Crnojević igra flastera

Komentiraj...
Vidi sve komentare