To je to što me zanima!

Retro Uefa: Uvode natjecanje po uzoru na bivši Kup kupova...

Već tjednima traju nagađanja o tome hoće li Uefa pokrenuti svoj novi projekt koji je zamišljen kao novooformljeno treće europsko natjecanje. Čini se da će priča uskoro dobiti službenu notu
Vidi originalni članak

Uefa Europska liga 2 ili, po formatu, nešto poput nekadašnjeg Kupa kupova, trebalo bi uskoro zaživjeti.

Iz krovne europske nogometne organizacije prije dva mjeseca najavili su osnivanje novog europskog natjecanja, a glasine o formatu uskoro bi trebale biti potvrđene. Nakon Lige prvaka i Europske lige, novo, i zasad neimenovano natjecanje, trebalo bi biti treće po jačini u Europi. 

Neki izvori govore kako bi se natjecanje moglo zvati UEL2 ili, da bude jasnije, Uefa Europska liga 2, a format bi trebao biti sličan nekadašnjem Kupu kupova koji je ukinut 1999. godine. U natjecanju bi trebali sudjelovati svi pobjednici nacionalnih kupova u Europi. 

Sve bi trebalo biti službeno potvrđeno 2. ili 3. prosinca u Dublinu kada se sastaju čelnici Uefe, a tada će biti izvučene i skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo. 

Natjecanje bi trebalo zaživjeti tek od sezone 2021./2022. a u natjecanju po skupinama trebala bi zaigrati 32 kluba, baš poput Lige prvaka. Direktan upad na natjecanje trebali bi imati predstavnici lige petica (Francuska, Engleska, Španjolska, Njemačka i Italija).

Najave su da će se igrati četvrtkom u tri termina, a pobjednik natjecanja dobit će direktan upad u Europsku ligu iduće sezone. Također, u nokaut fazi tog natjecanja trećeplasirani klubovi iz Europske lige priključit će se borbi za trofej.

Prilika je ovo državama poput Farskih Otoka, Litve, Andore i ostalih nogometnih liliputanaca da imaju svog klupskog predstavnika u europskim natjecanjima.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • burek. 21.11.2018.

    eto za par godina nek uvedu još jednu europsku ligu pa će i hajduk bit u europi

  • Xyster 21.11.2018.

    I koji je smisao toga kada će 99% pobjednika nacionalnog kupa već osigurati mjesto u ligi prvaka ili europskoj ligi? I btw kup kupova je bilo drugo najaca natjecanje ,ne treće.

  • matijaa988 21.11.2018.

    Evo prilike za ajduka 🤣🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare