To je to što me zanima!

Revolucija u gimnastici: Njen nastup pogledalo 25 mil. ljudi

Znate kako gimnastičari između vježbi na parteru koriste pokrete iz baleta? Amerikanka Sophina DeJesus odlučila se za Hip hop. Njezin nastup postao je internestska senzacija
Vidi originalni članak

Gimnastičari u vježbama na parteru, u vremenu između izvedbi, obično koriste pokrete iz baleta. Ne i mlada Amerikanka Sophina DeJesus.

- Volim plesati. Htjela sam "bombastično" završiti godinu - rekla je 21-godišnja Sophina, koja studira sociologiju na sveučilištu U.C.L.A.

Amerikanka je u pauzama između zahtjevnih izvedbi na parteru ubacila malo Hip-hopa. Video njezinog nastupa pregledalo je preko 25 milijuna ljudi i Sophina je preko noći postala internetska senzacija.

- Sestra Savannah je sjajna plesačica, ona mi je pomogla s koreografijom - dodala je Sophina nakon nastupa koji je oduševio svijet.

Vježbe na parteru nisu njezina glavna snaga. Ona je inače najjača na dvovisinskim ručama, a na sveučilištu U.C.L.A. tek je nekoliko puta odradila parter. Za svoj nastup dobila je ocjenu 9.925 što joj je bilo dovoljno za treće mjesto.

No osvojila je srca navijača.

- Sophina je ovom sportu donijela nešto novo. To joj može donijeti samo veću ocjenu kod sudaca, kao i kod navijača. Međunarodni suci su ipak malo tradicionalniji pa ovo ne bi utjecalo na njihovu ocjenu - rekla je Samantha Peszek, osvajačica srebrne olimpijske medalje i bivša polaznica sveučilišta U.C.L.A.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • P0WK 10.02.2016.

    Bzvze, ruganje i klauniziranje na djelu.

  • duje912 10.02.2016.

    osvjesti se! 21 stoljeće je...čemu robovati navikama od prije 100 godina!

  • duje912 10.02.2016.

    ma mala ko grom!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare