To je to što me zanima!

Riječki huligani napali hotel s hajdukovcima, policije nigdje?! Policija: Nije bilo napada...

Neslužbeno saznajemo kako su nekoliko igrača Hajduka, čuvši buku ispred hotela, izašli na prozore i počeli vikati, nakon čega su se spustili pred hotel, no huligani su, valjda u strahu, već pobjegli...
Vidi originalni članak

Nakon sjajnog prijema u Đakovu, gdje su se pripremali za dvoboj s Osijekom, hajdukovcima boravak na Kvarneru baš neće ostati u dobrom sjećanju.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nogometaši Hajduka u Opatiji se pripremaju za dvoboj s Rijekom koji se igra u srijedu, a osim pomoćnog trenera Rijeke koji je špijunirao trening u utorak, hotel u kojem odsjedaju hajdukovci je u ponedjeljak navečer bio meta huligana.

IZVIDNICA UOČI DERBIJA Riječki špijun gledao je Hajduk: Tramezzani ga otjerao, ali se ipak snašao i uzeo - dalekozor

U kasnim satima u ponedjeljak grupa riječkih huligana, njih 15-ak, je s obilježjima Armade došla ispred hotela Četiri opatijska cvijeta, otrgnula tablicu s jednog Hajdukovog kombija te navodno bocama gađala hotel i Hajdukov autobus.

Klupskim dužnosnicima nije jasno zašto policija nije čuvala područje oko hotela. S druge strane, čuvali su Splićane tijekom treninga u utorak u Viškovu, bili su i u Đakovu te na Hajdukovim pripremama na Braču, gdje je vladala prijateljska atmosfera i gdje su se igrači slikali s navijačima.

Netrpeljivost Rijeke i Hajduka te navijačkih skupina navedenih klubova je svima poznata, postojala je bojazan od incidenta, a klubu nije jasno zašto to policija nije pokušala spriječiti.

Policijsku uprava primorsko-goranske županije objavila je priopćenje, no u njemu nema nikakvih detalja o napadima na hotel te vozila koja su se nalazila u blizini.

- Policija je noćas, pola sata nakon pola noći, zaprimila dojavu kako ispred Hotela "4 cvijeta" u Opatiji desetak osoba vikom remeti mir gostima i ostalim građanima Opatije.  Policijski službenici su vrlo brzo došli na mjesto događaja, međutim, nisu zatekli počinitelje. Pretragom su pronašli neoštećene i odbačene auto pločice kombi vozila, splitskih registracijskih oznaka, za koje je utvrđeno da su ih spomenuti otuđili. U tijeku je utvrđivanje identitet osoba koje su sudjelovale u navedenom, kao i svih ostalih okolnosti ovog događaja. 

Neslužbeno saznajemo kako su nekoliko igrača Hajduka, čuvši buku ispred hotela, izašli na prozore i počeli vikati, nakon čega su se spustili pred hotel, no huligani su, valjda u strahu od policije koja je pozvana i igrača, već pobjegli...

Na stranu eventualna nastala šteta, činjenica je da policije nije bilo tamo gdje su trebali biti. Tim prije ako znamo da ovo nije prvi ovakav incident koji se dogodio u Opatiji, gdje Hajduk redovito odsjeda uoči gostovanja u Rijeci. Naime, u jesen 2009. godine grupica huligana presrela je ispred hotela nekolicinu igrača Hajduka, a najgore je prošao Ahmad Sharbini koji je dobio šakom u leđa, nakon čega su se na brzinu razbježali. Ni tada policije nije bilo u blizini, kao ni četiri godine kasnije, u jesen 2013., kada je napadnuta Hajdukova delegacija na službenom parkingu nakon utakmice.

Kamenicama i bocama gađan je automobil u kojem su se nalazili čelnici kluba Ljubo Pavasović Visković, Nikola Koceić Bilan, Dražen Lalić i Jens Andersson, a po dolasku u hotel Bristol, u kojem se slavilo vjenčanje, nekolicina gostiju napala je igrače Hajduka. Najgore su prošli Zoran Nižić koji je bocom pogođen u ruku, dok je Mariju Maloči raskrvavljeno čelo. Teži incident spriječila je policija koje je tom prilikom dopratila igrače do hotela.

Idi na 24sata

Komentari 183

  • Ne molat! 09.02.2021.

    Ništa od toga,,samo provokacija jedne male skupine ljudi možda ako ih je bilo 6-7,bar sam tako čuo...policija nije ni došla jer su otišli,dakle ovaj novinar mora da je dalmatinac! No tko vjeruje dalmatincima?!!

  • 09.02.2021.

    kako sijes tako zanjes

  • floydri 09.02.2021.

    Ispostavilo se da se radi o novinarskom senzacionalizmu pošto se ništa nije desilo, niti je tko napadnut. Benigna i zanemariva stvar. Malo buke i to je to. 

Komentiraj...
Vidi sve komentare