To je to što me zanima!

Rijeka u Opatiji: Naš je Goran živio i igrao ko Paul Gascoigne

KUP Rijeka gostuje kod Opatije u utakmici u spomen na Gorana Brajkovića, koji je ljetos poginuo. Vratio se u taj klub 2009. kako bi završio karijeru, a bio je i trener...
Vidi originalni članak

Gorana znam cijeli život. Bili smo suigrači, bio sam mu trener, bio mi je pomoćnik... On je više od ove utakmice, ona će proći za 90 minuta, a uspomene na njega trajat će do kraja života, rekao je Zoran Bogolin, trener Opatije.

Danas će Opatijci u osmini finala Hrvatskoga kupa dočekati Riječane, a svi zajedno sjetit će se Gorana Brajkovića, koji je igrao za oba kluba. Brajković je bio jedan od najboljih nogometaša u povijesti Opatije, a u tom klubu je s 10 godina i počeo. Nažalost, ljetos je preminuo u prometnoj nesreći. Imao je samo 37 godina...

- Bio je zaista poseban. Živio je i igrao kao Paul Gascoigne, samo u manjoj mjeri, naravno. Puno je dao našem klubu - rekao je Bogolin.

Svih 2000 gledatelja, koliko će se danas uoči utakmice (14 sati) okupiti u Opatiji, sjetit će se pokojnog Brajkovića, bit će to utakmica njemu u čast.

- Mi ćemo probati napraviti čudo, kao prošle godine s Dinamom, no realno, bit će to jako teško. Rijeka ima super trenera, kod Keka nema šale, on trećeligašima daje po sedam-osam komada, drugoligašima po četiri-pet... A mi smo trećeligaši! Kod njega nema ‘lako ćemo’.

Dinamo se lani kod Opatije izvukao u posljednjoj sekundi, kad mu je dosuđen vrlo sumnjiv penal. Da su “modri” izgubili, oba bi kluba ostala bez trenera. Mamić je rekao da bi dao ostavku, a isto je rekao i Bogolin uz objašnjenje: “Što možeš drugo učiniti kad pobijediš Dinamo? Ja u Hrvatskoj više nemam koga pobijediti, je l’ tako", rekao je tada Bogolin.

Inače, Opatijci imaju vrlo mladu i ambicioznu upravu. Na službenoj stranici možete naručiti originalni dres za, pazite sad ovo, 300 kuna. Želite li svoje ime na dresu, dodat ćete još 50 kuna. Nema šale s Opatijcima.

- Prodaja dresova ide jako dobro, vidjet ćete danas na tribinama, koje će biti pune - završio je Bogolin.

Da, ulaznica odavno nema. Svih 2000 planulo je isti dan. I ne samo u Opatiji. Ulaznica odavno nema ni u Lekeniku, malome mjestu od 6000 stanovnika, u kojem će gostovati Hajduk. Za Lekenik to je sportski događaj godine, najveći u 86-godišnjoj povijesti kluba... Kup je postao popularniji od HNL-a...

Idi na 24sata

Komentari 7

  • ragbijaš 28.10.2015.

    Prođu me trnci kad se spomene Goran Brajković.Prije svega bio je odličan igrač,a da ne zaboravim velika ljudina i veseljačina.Bit ćeš uvijek s nama,nećemo te zaboravit.NK RIJECI sve najbolje i osvajanje kupa, i pobjedu na Poljudu i 1.mjesto,i pozdrav ❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗❗

  • šarba 28.10.2015.

    Lekenik je imao najveći sportski događaj prošle godine.

  • posebni 28.10.2015.

    Pa normalno, neki imaju jednu priliku u životu za vidjet takve igrače, normalno da neće propustit takvu priliku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare