To je to što me zanima!

Rijeka u sučevom vremenu do zasluženog jednog boda

Gol Anasa Sharbinija u 91. minuti za 1-1 protiv Hajduka donio je Rijeci bod koji ju je održao na diobi trećeg mjesta sa Slaven Belupom
Vidi originalni članak

Igrač bez ugovora napravio je ono što nisu u stanju ni mnogi dobro plaćeni Hajdukovi igrači. Na dodavanje Nikole Kalinića u 5. minuti, mladi Duje Čop reagirao je majstorski. Iz prve je pucao u suprotni kut, pogodio "malu mrežu" i doveo Hajduk u vodstvo na Kantridi. Bio je to izolirani bljesak Hajduka pod stijenama Kantride. Imali su Splićani svojih šansi, najbolju malo nakon gola. Kalinić je prošao Budicina i iz daljine pucao pokraj gola.
No više šansi imala je Rijeka. U prvom dijelu, nakon gola, pokušali su Riječani doći do brzog izjednačenja. Nisu uspjeli, što zbog dobrih reakcija Hajdukovih braniča, što zbog vlastite nespretnosti. Andrić je prijetio iz prekida, ofenzivci Rijeke kako god su znali i umjeli. Imali su neke prilike, ali ne i realizaciju.
Nije se puno promijenilo ni u nastavku, čak ni nakon isključenja Luke Vučka u 67. minuti. Brojčano inferiorni, kao da su ubacili u višu brzinu.
- Rijeka je puno pokušavala s dugim loptama doći do nekog "otpatka" pred golom i morali smo se povući. Nismo uspjeli spustiti loptu na zemlju i zato je došlo do pritiska - pojasnio je Robert Jarni situaciju u kojoj je Rijeka s igračem manje dominirala.
Hajduk je teško izlazio na polovicu protivnika, ali ni riječki pokušaji nisu bili dovoljno konkretni. Sve do samoga kraja. Sharbini je iskoristio traljavost splitske obrane, povukao dva koraka i pogodio s vrha šesnaesterca. A dotad ga nije previše bilo na ovoj utakmici. Igrao je samo solidno, u nekim razdobljima dvoboja čak i manje od toga. I za kraj, još jedan crveni. Igor Čagalj dobio je drugi žuti i otišao pod tuš minutu prije suigrača. Na kraju svakome bod...
- Ne znam tko je zadovoljniji. Mi smo pobjedu imali na dlanu i na kraju je ispustili... Mogli smo na kraju i riješiti utakmicu, ali promašili smo i na kraju je ovaj rezulatat vjerojatno najrealniji - ocijenio je Hajdukov trener Jarni.
- Puno promašenih šansi, puno prigoda. Po igri i šansama trebali smo osvojiti sva tri boda, ali ovako moramo biti zadovoljni i s ovim jednim - dodao je Rijekin stručnjak Zlatko Dalić.

HNL, 31. KOLO
RIJEKA - HAJDUK 1-1 (Sharbini 90 / Čop 5)

TABLICA HNL-A
1. Dinamo 75
2. Hajduk 51
3. Slaven Belupo 47
4. Rijeka 47
5. Osijek 45
6. Zadar 40
7. Zagreb 38
8. Varteks 37
9. Šibenik 35
10. Cibalia 34
11. Inter 33
12. Međimurje 12

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare