To je to što me zanima!

Rijeku čeka momčad koju je u 1/4 finalu jedva izbacio United, u Kopenhagenu su i dva Hrvata

Kopenhagen je prošle sezone igrao u četvrtfinalu Europske lige. Nakon produžetka ga je 1-0 u Njemačkoj pobijedio Manchester United. Danci su domaćini, a u 3. pretkolu su pobijedili Piast Gliwice 3-0
Vidi originalni članak

Rijeku 1. listopada u play offu Europske lige čeka Kopenhagen. Igrat će se u Danskoj, a dres domaće momčadi nose dva hrvatska igrača: branič Karlo Bartolec i veznjak Robert Mudražija.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Riječani su u 3. pretkolu uz puno muke nakon produžetka pobijedili Kolos 2-0, a Kopenhagen je doma pobijedio Piast Gliwice 3-0. Wilczek, Wind i Biel zabili su golove za Dance.

Sigurno će domaćin biti favorit protiv Riječana idućeg četvrtka. Danci prema Transfermarktu vrijede 36,8 milijuna eura, a momčad s Rujevice 15,8 milijuna eura. 

Morat će hrvatski predstavnik odigrati puno bolje nego protiv Kolosa ako misli proći u skupine. Realno, bilo bi veliko iznenađenje da Rijeka prođe dalje. Izgubio je Kopenhagen prve dvije utakmice na startu prvenstva, ali mu je Europa imperativ na početku sezone.

DVA KLUBA U GRUPNOJ FAZI? Ma nije sve tako crno: Rijeka osvjetlala obraz HR-nogometa!

U 2. pretkolu Europske lige je danska momčad izbacila Göteborg u gostima, pobijedila je 2-1. Impresivan je Kopenhagen bio u Europskoj ligi prošle sezone. Došao je do četvrtfinala, do završnice u Njemačkoj. Tamo je ispao od Manchester Uniteda, izgubio je 1-0 nakon produžetka.

Prošle je godine danska momčad ispala od Crvene zvezde u 3. pretkolu Lige prvaka na penale, ali je onda bila odlična u skupini gdje je prošla dalje u konkurenciji s Dinamom iz Kijeva, Malmöom i Luganom. Zatim su 1/16 finala izbacili škotskog prvaka Celtic, a onda u osmini finala turskog prvaka Bašakšehir.  

Radi se o jako teškom protivniku, veliki izazov na Riječane. Nisu bili u skupini Europske lige od 2015. godine. 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • Mthesecond 25.09.2020.

    Nazalost sanse su im ko Lokomotivi u Malmou..

  • Kerum Željko 25.09.2020.

    0 3 za kopen

  • San Lorenzo 25.09.2020.

    A nista, sad navijamo za Dance.

Komentiraj...
Vidi sve komentare