To je to što me zanima!

Rituali prije utakmice: Križanje, molitve i Mandžukićeve trake

Hrvatski reprezentativci, kao i većina sportaša na svijetu, prolaze kroz određenu proceduru prije istrčavanja na teren. Uglavnom u vjeri pronađu snagu za utakmicu
Vidi originalni članak

Stipe Pletikosa i Mateo Kovačić često su govorili koliko im vjera pomaže da izdrže sve što karijera profesionalnog sportaša donosi. Golman reprezentacije redovito ispod dresa nosi i majicu s Gospinim likom iz Međugorja, a s tim je počeo još dok je čuvao gol splitskog Hajduka. Nakon što mu je propao jedan transfer, otišao je u Međugorje kako bi se smirio, a poslije povratka ništa nije bilo isto.

- Već u prvoj utakmici nakon što sam se vratio iz Međugorja obranio sam dva penala i donio Hajduku pobjedu - sjetio se Pletikosa. 

Kovačić također često ide u Međugorje, ali za sreću ispod dresa ne nosi Gospin lik, nego Isusov

- Vjera mi daje snagu i pomaže mi da igram bolje - rekao je Kovačić, koji kaže da se pomoli prije svake utakmice, što mu daje nadahnuće za bolju igru. 

Dejan Lovren prekriži se svaki put kad istrčava na teren, a od rituala koji nemaju veze s religijom iskače onaj Marija Mandžukića, o kojem smo nedavno pisali.

- Vidio sam da boksači stavljaju poveze na ruke i odlučio sam staviti traku. I sad više nema šanse da mi je fizioterapeut slučajno ne stavi prije utakmice - izjavio je Mandžukić, koji na svojem mjestu u svlačionici ima i natpis: "Gospo Brze Pomoći, pohitaj da nam pomogneš."

I izbornik Niko Kovač sreću će potražiti u detaljima. Ćiro je nekad imao kapu francuskog policajca, a Kovač u Brazilu ima sretno sivo odijelo i bijelu košulju, kao na utakmici protiv Kameruna.

Idi na 24sata

Komentari 221

  • bravar001 24.06.2014.

    dragi moji igrači molitva ne pomaže već moraš biti bolji brži i više trčati od protivnika i to je jedini način da se pobjedi. uostalom to su vam pokazali meksikanci,bili su brži više trčali i puno bolji od vas.

  • 23.06.2014.

    lijepo je to ali nesto previse dozivate boga upomoc.. kazu ako si sam ne pomognes ni bog ti nece pomoci.. uzdajte se use i u svoje ja.. sretno..

  • MarijaHeger 23.06.2014.

    pa kaj dečki pa vi ste veliki optisti.Mi bumu izgubili ko žuti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare