To je to što me zanima!

'Rivali su nam prave momčadi, a mi smo nakupina pojedinaca'

Boston je tvrda irska priča. Boston su fajt i zajedništvo. Boston su Bill Russell i Larry Bird, Kevin McHale i Kevin Garnett... Klase, ali i radnici. I zato pobjednici. Šampioni. Ova generacija Bostona izgleda - nije Boston.
Vidi originalni članak

Boston Celtics najtrofejniji su klub u NBA povijesti (17 naslova, Lakersi imaju jedan manje). Klupska legenda, a sada generalni menadžer Danny Ainge već je složio jednu šampionsku generaciju, 2008. sa Garnettom, Pierceom i Allenom.

Zaruke, a ne brak

Navijači su se nadali da je ova, sa Irvingom i Horfordom te oporavljenim Haywardom i mladim tercetom Rozier-Tatum-Brown nova generacija za naslov. Nadao se vjerojatno i Ainge, ali je prije par dana priznao da Celticsi sa Kyriem Irvingom 'nisu sklopili brak nego zaruke' pa najavio da na ljeto planira dovesti nova pojačanja.

Boston nije loš, ali peto mjesto Istoka (62,5% učinka) sigurno nije priča kakvoj su se Kelti nadali. Trebali su biti kraljevi Istoka, glavni rivali prvacima Warriorsima, nova zlatna generacija.

Ali... Nešto je žešće trulo u klubu koji je pojam uspjeha i osvajanja naslova. Potvrdio je to iskusni Marcus Morris (29) koji je pred kamerama NBC-a bez pardona i dijagnosticirao problem i ponudio barem privremeno rješenje.

Bit će ovo jako duga sezona

- Gledam druge momčadi i vidim zajedništvo. Vidim užitak ako cijelom timu ide dobro neovisno o tome tko je te večeri najbolji, vidim kolegijalnost. Igraju zajedno, igraju da bi pobijedili. Onda pogledam nas i vidim... Nakupinu pojedinaca - 'hladno' je izjavio Morris.

Pa prst uperio prema onima koje je ranije prozvao i najbolji igrač Bostona, Kyrie Irving. Prema mladim asovima:

- Završili su trejdovi, 'ajmo sad misliti na košarku, a? 'Ajmo igrati za pobjedu momčadi u kojoj smo samo jedan od kotačića. Ne znam može li to ovaj Boston jer da bi se išlo na naslov to znači maknuti svaki pojedini ego u stranu, to znači zaboraviti na sve osim titule i žrtvovati bilo kakav inidividualni cilj za više dobro, za Boston.

Kad je 'izrecitirao recept' ponudio je i svoje predviđanje po tom pitanju... Nije veselo!

- Nemamo mi taj pristup. Premekani smo. Ne uživamo u napornom momčadskom radu. Nit' smo jaki kao momčad, niti uživamo u momčadskom duhu. Bit će ovo jako duga sezona - rekao je Marcus Morris nakon poraza od Clippersa pa sa 'zgužvanom facom' odšetao u svlačionicu.

U toj su utakmici Celticsi vodili 28 razlike, a na kraju: izgubili devet razlike! Kod kuće. Od momčadi koja je par dana ranije ostala bez najboljeg igrača (Tobias Harris trejdan je u Philadelphiju). I još im se ozlijedio Kyrie Irving.

Ovaj Boston - nije Boston

Boston nikad nije bio glamour kakav nudi Kalifornija (Lakersi, Warriorsi, Clippersi) ili 'easy-going' stil sa juga (Houston, Dallas, Miami). Boston je tvrda irska priča. Boston su fajt i zajedništvo.

Boston su Bill Russell i Larry Bird, Kevin McHale i Kevin Garnett... Klase, ali i radnici. Pa su postali pobjednici. To ih je odvelo do statusa najveće momčad u povijesti NBA lige, a možda i najvećeg kluba u povijesti sporta. Celticsi su mentalitetom uvijek bili šampioni.

Ova generacija Bostona izgleda - nije Boston.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • bos_tom 12.02.2019.

    Nisu ni lani bili neka ekipa po kvaliteti i realno nalaze se tamo gdje i pripadaju, 4. i 5. mjesto... Iskreno nisu bolje ni zasluzili sta su napravili malom Thomasu. Uzivajte sad...

  • potparol.fr 11.02.2019.

    Irving je tu uljez koji se ne uklapa . Rijesiti se njega ili gledati finale Bucksa i seventisiksersa na tv_ u.

  • 11.02.2019.

    ma nešto se promijenilo ovi grači ne znaju igrati zajednokao tim i nece u finale istoka, mozda ce davis doći ali ovesezone su bucksi raptorsi jači.....boston celticsi su najtrofejniji tim u povijesti,,,u 60ima su s rusellom i havlicekom osvojili 10 naslova zaredom

Komentiraj...
Vidi sve komentare