To je to što me zanima!

Robert Prosinečki već postao miljenik navijača Azerbajdžana

Nakon pobjede 2-0 protiv Malte Robi je zaradio cijeli niz pohvala u Azerbajdžanu. No izbornik Prosinečki kaže da će u budućnosti Azerbajdžan igrati još i bolje
Vidi originalni članak

Malo tko se veseli pobjedi protiv Malte u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Azerbajdžanu ta pobjeda znači nešto više.

- Trener nas je savršeno posložio i davao nam je dobre instrukcije s klupe. Tražio je kontrolu lopte, da se ne bojimo vraćati loptu natrag jer protiv Malte često nemate drugog rješenja. To je po meni bila odlična taktika, tako smo i došli do drugoga gola. Igračima je lako raditi kad im izbornik ne stvara pritisak nego im objasni što trebaju raditi - rekao je Kara Karajev, reprezentativac Azerbajdžana.

Tamo se pobjeda čekala više od godinu dana, još od prijateljske utakmice protiv Filipina početkom ožujka 2014. godine. Ne čudi onda što je poslije poraza od Bugarske, Italije, Hrvatske i Norveške pobjeda protiv Malte bila dovoljna da vrati bolje raspoloženje među onima koji su uz azerbajdžansku reprezentaciju.

- Bila je to briljantna pobjeda, bez obzira što su s druge strane bili slabašni Maltežani - piše jedan od najčitanijih lokalnih medija, koji hvali savez zbog dovođenja Prosinečkog na klupu.

- Igrači su odigrali najbolje što su mogli - rekao je bivši hrvatski reprezentativac.

- Ali u tomu leži potencijal ove reprezentacije, u budućnosti ćemo moći igrati još i bolje nego protiv Malte. I motivacija će narasti poslije ove pobjede - objasnio je Prosinečki.

Azeri su peti u našoj skupini, s tri boda zaostaju šest bodova za Norveškom, koja drži mjesto u dodatnim kvalifikacijama. No neće biti nezadovoljni ako ne uspiju izboriti treće mjesto u skupini, važnije im je postaviti temelje za sljedeće kvalifikacijske cikluse. Prosinečki će pri postavljanju temelja dobiti i malu nagradu - utakmicu protiv naše reprezentacije.

- To će biti jedini put da ću navijati protiv Hrvatske.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • 30.03.2015.

    robert decembarski

  • zokinjo 30.03.2015.

    Bravo

  • vuvuzela007 30.03.2015.

    Znate li da Prosinečki ima godišnju plaću od 1.200.000 milijuna eura godišnje, a Kovač 200.000 eura godišnje?

Komentiraj...
Vidi sve komentare