To je to što me zanima!

Robinho ne ide u Peking, Brazilci bijesni na Real

U Realu su objavili da Robinho pati od ozljede prepona, u brazilskom savezu (CBF) su odlučili Robinha osloboditi obveze za OI, ali vrlo nerado
Vidi originalni članak

Nakon što su u Real Madridu objavili da njihov nogometaš pati od ozljede prepona, u brazilskom su nogometnom savezu (CBF) Robinha odlučili osloboditi obveze za OI.
Učinili su to nerado, s jasnom kritikom ponašanja kraljevskog kluba.
"To što je učinio Real nepoštivanje je brazilske reprezentacije, njezinih navijača i Olimpijskih igara", stoji u priopćenju koje su objavili iz CBF-a.
"Da će Robinho biti u sastavu za Peking, znalo se od sedmog srpnja. Madriđani su se, međutim, na rizik od njegova ponovnog ozljeđivanja pozvali dva tjedna kasnije, jedan dan prije no što je Robinho s nama trebao na pripreme u Singapur. To nije korektno!"
Izbornik Dunga tako je u sastav morao imenovati Robinhovu zamjenu. Odabrao je 21-godišnjeg Cruzeirova veznjaka Ramiresa.
Sam Realov nogometaš tužno je ustvrdio:
- Na moju nesreću, ne mogu s Brazilom u Peking. U Realu su odlučili i ja njihovu odluku moram poštivati.
Robinhov menadžer Wagner Ribeiro rekao je da je samo jedanput u životu vidio svog klijenta tako tužnog.
- Robinho je iznimno sretan i zadovoljan čovjek. Tako je nesretno izgledao još samo kad su mu majku oteli prije četiri godine zahtijevajući otkupninu.
Iz Reala se brane tvrdnjom da su za ozbiljjnost njegove ozljede saznali tek nakon što je rutinski pregledan u Madridu po povratku s godišnjeg odmora. Fizioterapeut reprezentacije Luiz Alberto Rosan kazao je da je bio sasvim svjestan Robinhove ozljede, te da bi 24-godišnji nogometaš radio po posebnom programu i sasvim oporavljen dočekao olimpijski turnir.
Robinho je u Pekingu trebao nastupiti kao jedan od trojice nogometaša preko 23 godine.
Svoje igrače od Pekinga još uvijek, pod izlikom navodnih ozljeda, kane "sačuvati" Werder (Diego) i Schalke (Rafinha).

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Barney 22.07.2008.

    Olimpijske igre nisu na nogometnom kalendaru sto znaci i da klubovi koji placaju svoje igrace nisu duzni da ih puste i riskiraju da im se vrate povrijedjeni....ako su Olimpjske igre tako bitne onda ih neka stave na nogometni kalendar kao sto su kvalifikacijske utakmice, kontinentalna prvenstva i Svjetsko prvenstvo te vecina prijateljskih utakmica...tj pripremnih...ima nekih prijateljskih utakmica koje nisu u kalendaru pa izbornici takodjerimaju problema skupiti najjaci sastav u reprezentaciji.

  • Shady 22.07.2008.

    Nemožemo sad na taj način Barney gledati na sve...Onda što postoji uopće sport?? Jel pametnije da nepostoji sport i da svi daju novac onima koji nemaju....Jel pametnije da Abramović da 100 000 miliona negdje u Afriku a ne za 1 čovjeka (Kaku)...Kad bi tako gledali na svaki problem onda nebi nista imalo smisla...Razumjem tvoju ljutnju ali ovo je nešto drugo, i Brazilci imaju pravo biti ljuti....

  • Barney 22.07.2008.

    joj kak dirljivo...tuzan je bio...Real ga ne pusti na OI...i sta sad...placa ga milijune godisnje, imaju pravo ne pustiti ga....koliko nas ima sto si nakon 2-3 godine uspijemo ustedit neku kunu da idemo na more sa zenom i djecom ( ne neki dalji put niti ne razmisljamo) pa nas firma ne pusti jer ima puno posla...mi nismo tuzni???...novine ne pisu o tome...i ne sluzimo milijune....u dugovima smo do jaja pa sta sad....njima se digne k... da idu malo u Peking pa kad je odgovor NE onda su tuzni...a sra bi bilo da se tamo nadje jedan majmun tipa Taylor i polomi mu nogu i zbog ozljede da propusti dobar dio sezone???..hoce reprezentacija Barazila i Dunga mu davat placu ili Real???..nije jedini koji nece u peking, ima ih jos..i svi vrijede milijune...

Komentiraj...
Vidi sve komentare