To je to što me zanima!

Rodeš na finalu završio ispred najboljeg svjetskog slalomaša

VELIKI POTENCIJAL Juniorskom svjetskom prvaku Istoku Rodešu do prvih bodova u Svjetskom kupu nedostajalo je devet stotinki. Iduće sezone nastavlja lov na taj uspjeh
Vidi originalni članak

Posljednju slalomsku utrku sezone vozilo je 25 najboljih skijaša. Među njima je bio i Istok Rodeš (20), junorski slalomski svjetski prvak. S 11. vremenom druge vožnje najavio je ulazak među “velike dečke”.

Na završnici Svjetskoga kupa u St. Moritzu Rodeš je bio 17.

Do 15. mjesta i prvih bodova nedostajalo mu je samo devet stotinki. No ostavio je odličan dojam u St. Moritzu. Za pobjednikom Andréom Myhrerom zaostao je ukupno samo 1,64 sekunde, a na utrci je iza sebe ostavio najboljeg svjetskog slalomaša i osvajača maloga Kristalnoga globusa Henrika Kristoffersena, koji je zauzeo tek 19. mjesto.

Najuspješniji hrvatski skijaš ove sezone bio je Filip Zubčić s 99 osvojenih bodova, Natko Zrnčić-Dim sakupio ih je 60, a Ivica Kostelić 36. Nije to bila dobra skijaška godina za Hrvatsku, koja je s s ukupno 195 bodova zauzela 13. mjesto u poretku 21 zemlje.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • mangart 21.03.2016.

    Završnica ski-sezone i vi stavite čak jedan članak, a da nema Rodeša... Hirscher osvojio 5-ti globus za redom, pa to i nije baš svagdašnji događaj i vo to niste u stanju popratit.

  • plutarh 21.03.2016.

    "loša skijaška sezona" !?....pa ne bih se baš složio da je za našu zemlju - 13 mjesto - loše !.....Sve zemlje koje su ispred nas , daleko su veće i imaju puno veće prirodne i skijaške i tradicijske potencijale nego mi ! Objektivno, podbacio je jedino Kostelić , koji nas je prethodnih godina jednostavno naviknuo na vrhunske rezultate .....Zubčić i Dim su zapravo bili vrlo solidni, pa čak i bolji nego što je nivo naše države u tom sportu. Naravno, Janica i Ivica, koji su nas daleko izdizali iznad tog nivoa - bili su zapravo iznimka a ne pravilo. Jedino je još Ana Jelušić par godina postizala vrlo dobre rezultate - i to je to ! Tako da je za nas , biti 13-ti zapravo vrlo dobro ! Da budem iskren, ne znam da li je to zbog (ipak) određenog ulaganja u taj sport ili je samo puka sreća u pitanju - ali eto , sad su tu Dim, Zubčić i najnovije perspektivan "junior" Rodeš, koji otvaraju prilično dobru perspektivu za dobre rezultate u narednim godinama. ...Jedino mi nekak nije jasno kak je to Rodeš u svojoj 21. godini još uvijek junior !?...Možda baš nisam informiran, al mislim da preko osamnaest godina ljudi ne bi baš trebali biti - juniori ....

  • funNo1 21.03.2016.

    ...bravo...sjajne vijesti....čestitke...i moram reći....vrlo lijepo skijanje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare