To je to što me zanima!

Rođeni su za podij: U velikoj je knjizi Kostelićevih 109 postolja

Ivica je srušio Stenmarka, a uskoro bi mogao preuzeti i prvo mjesto u obitelji kad je riječ o postoljima. Ivici nedostaje samo jedno postolje da se izjednači s Janicom...
Vidi originalni članak

Kad čovjek nadmaši svoje uzore, onda je to doista nešto posebno, izjavio je Ivica Kostelić nakon briljantnih rezultata u Wengenu.

Genijalci svjetskog skijanja poput Stenmarka, Girardellija i Cuchea gledaju u leđa našem skijašu. Nitko od njih nikad nije bio 12 puta na postolju jednog skijališta kao Ivica u Wengenu. No da bi se probio na vrh u obitelji, trebaju mu još dva postolja. S obzirom na to u kakvoj je formi, lako bi to mogao ostvariti već ove sezone.

- Odlično se osjećam, a najvažnije je da se koljeno smirilo. Opet na pobjedničkom postolju? Sve je moguće - rekao je Ivica.

S postoljima u Wengenu probio se na njih 54 u karijeri. Janica ih je skupila 55 u mnogo kraćoj sportskoj karijeri. Ivica od sestre nije bolji niti u jednoj kategoriji, tako da bi mu ovo mogla biti velika prilika da je prestigne.

- Ivičine pobjede više mi znače nego moje. Njegovo osvajanje Velikoga kristalnoga globusa vrednije je od svih mojih 10 globusa. Njegova cijela karijera veća je od moje. Jer muško i žensko skijanje ne može se nikako usporediti - komentirala je Janica Kostelić kad je njezin brat 2011. postao prvi skijaš svijeta.

Uskoro će Ivica prestići sestru u broju podija, valjda neće i u broju operacija...

Uzela tri Velika kristalna globusa i sedam malih

Još s 19 godina ponosno je osvojila svoj prvi veliki Kristalni globus, a nakon 2001. još joj je to uspjelo 2003. i 2006. godine. U kombinaciji ima četiri Mala globusa, a u slalomu je još dodala tri pokala.

Janica sa 17 slavila prvi put, Ivica s 21

Tek je napunila 17 godina i dočekala je povijesnu pobjedu. U austrijskom St. Antonu slavila je u kombinaciji. Ivica je s 21 godinom pobijedio u američkom Aspenu.

Trebao je imati 
dva Velika globusa

Nesretan doskok u Sočiju i nova operacija koljena stajali su ga prošle sezone naslova. U karijeri ima jedan veliki Kristalni globus te po dva mala, u slalomu i kombinaciji.

Tri medalje 
više i na SP-u

Janica ima pet medalja na svjetskim prvenstvima, samo je zlato osvajala. Ivica je skupio dvije medalje, ima jedno zlato, i to iz 2003. u slalomu.

Janica:

  • 55 postolja Skijala je samo osam godina
  • 30 pobjeda u Svjetskom kupu ima Janica. Zadnju je ostvarila u veleslalomu
  • 292  nastupa ima Janica, gotovo 100 više od Ivice u FIS-ovim utrkama
  • 12 operacija imala je Janica. I tu je ispred brata Ivice (10)
  • 6 olimpijskih medalja ima Janica. Ivica ih je uzeo tri.

Ivica:

  • 194 nastupa ima Ivica. Mnogo je puta bio ozlijeđen pa je morao propustiti utrke.
  • 24 naslova ima Ivica u 14 godina karijere.
  • 54 postolja ima Ivica. Nedostaje mu jedno da se izjednači s Janicom
Idi na 24sata

Komentari 21

  • tplink 26.01.2013.

    koja šteta što janica više ne skija mogla je osvojiti još koji globus!!!!!

  • deluna 26.01.2013.

    i opet će se naći oni koji će pljuvati i biti pametniji. možda je "bolan " način kojim su ovakav uspjeh postigli, ali UVIJEK i pred svima mogu s ponosom reći tko su i što su, nikada nisu bili prosječni, jednostavno rasturaju. kapa do poda za oboje! samo tako, Ivice rasturi Kitzbuhel !

  • libeluli 23.01.2013.

    Samo se može reći svaka vam čast Kostelići...svima skupa... koliko ste lijepih drugih stvari propustili i žrtvovali za ove uspjehe

Komentiraj...
Vidi sve komentare