To je to što me zanima!

Rog: Dinamo će osvojiti sve, a u Europi će ponovno biti pravi

Gledam svaku utakmicu Dinama, jako mi je žao zbog europskog neuspjeha. Sve je u prvenstvu krenulo na bolje, Dinamo je opet prvi, ali sada su nakon dugo godina ostali bez europske jeseni, kaže Rog
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavila je s pripremama za Kosovo i Tursku, izabranici Ante Čačića danas su u Maksimiru odradili još jedan trening. Prije toga medijima su na raspolaganju bila dva reprezentativca; igrači iz drugoga plana - Marko Rog i Zoran Nižić.

Sve je trajalo prilično kratko, zabranjena su bila klupska pitanja, pa i priče o potencijalnim transferima. Samo reprezentacija.

- Želimo se kroz ove dvije utakmice još više približiti Svjetskom prvenstvu u Rusiji, svi priželjkujemo dvije pobjede. Sigurno da smo bolji od naših suparnika, sve će ovisiti o nama, ali znamo da nas ne očekuju lagane utakmice. Nema nikakvog straha, ali postoji veliki respekt prema suparnicima. Osjećam se odlično, uvijek mi se drago vratiti u Maksimir, pogotovo u dresu reprezentacije - rekao je Marko Rog, pa nastavio:

- Prvu utakmicu protiv Kosova smo odlično otvorili, odmah zabili gol, pa je utakmica otišla na naš mlin. Možda bi bilo drugačije da nismo tako rano zabili. Kasnije je i Kosovo imalo neke prigode, ali ih nisu iskoristili. Ostvarili smo visoku pobjedu u prvoj utakmici, ali sada će biti drugačije. I neće biti lagano. Čime bih bio zadovoljan? Kao i svi, sa šest bodova. To je naš cilj.

Kako je vama u Napoliju?

- Svi znate kakav mi je status tamo, ali dobro o tome ionako ne smijem pričati. Takvo je klupsko pravilo, to moram poštivati. Sretan sam zbog svog gola, a mislim kako i ove godine možemo biti u samom vrhu talijanskog nogometa. Toliko o Napoliju, više ne smijem pričati o tome.

Dinamo se (pre)rano oprostio od Europe.

- Gledam svaku utakmicu Dinama, jako mi je žao zbog europskog neuspjeha. Sve je u prvenstvu krenulo na bolje, Dinamo je opet prvi, ali sada su nakon dugo godina ostali bez europske jeseni. No, siguran sam kako će se Dinamo vratiti još jači, osvojiti prvenstvo i Kup, pa sljedeće sezone u Europi biti puno bolji - rekao je Marko Rog.

Riječ je dobio Zoran Nižić.

- Velika mi je čast biti dio ove momčadi, svi su me dočekali na najbolji način. Naravno da postoji veliki respekt prema Modriću, Mandžukiću, Rakitiću i ostalim igračima, pa do sada sam ih gledao samo na televiziji, a evo sada treniramo zajedno. Naši ciljevi? Želimo osvojiti maksimalnih šest bodova, prvi smo na tablici, a tako ćemo se i postaviti u dvobojima protiv Kosova i Turske - poručio je Zoran Nižić koji nije htio komentirati svoj potencijalni odlazak iz Hajduka:

- Ne smijem o tome, samo reprezentacija. Odlazak Vlašića? Koliko ja znam, on još nije otišao iz Hajduka. Igrao je s nama zadnju utakmicu, tako da bi bilo neozbiljno pričati o njegovom odlasku ako je on i dalje igrač Hajduka.

Koliko se Hajduk digao nakon dvoboja s Evertonom?

- Sigurno da su nam te utakmice dale zamah za dalje, pokazali smo zube ozbiljnoj ekipi koja je ovoga ljeta potrošila 150 milijuna eura. Mislim da smo u prvom poluvremenu na Goodison Parku pokazali preveliki respekt, to nas je i koštalo prolaska dalje. Ali, drugi dio tamo, pa i svih 90 minuta na Poljudu odigrali smo na visokoj razini. I to nam je samo pokazalo da možemo i moramo biti još bolji.

A kako ste reagirali kada ste doma na TV snimci vidjeli pogodak Sigurdssona?

- Ne znam je l' mi bilo gore na terenu ili kada sam taj gol vidio na snimci. Čovjek je čudesno pogodio s 40 metara, ne znam hoće li više ikada postići takav pogodak. No, idemo dalje, okrećemo se prvenstvu i Kupu - završio je Nižić.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • totoiclea 30.08.2017.

    Šuti marko i sjedni na klupi

  • Franz von Drkensson 30.08.2017.

    Rogu izrastao novi rog

  • Korisničkoimevecpostoji 29.08.2017.

    Da... dok ne nalete na strašni Skënderbeu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare