Obavijesti

Sport

Komentari 49

Rog: Dinamo će osvojiti sve, a u Europi će ponovno biti pravi

Rog: Dinamo će osvojiti sve, a u Europi će ponovno biti pravi
1

Gledam svaku utakmicu Dinama, jako mi je žao zbog europskog neuspjeha. Sve je u prvenstvu krenulo na bolje, Dinamo je opet prvi, ali sada su nakon dugo godina ostali bez europske jeseni, kaže Rog

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavila je s pripremama za Kosovo i Tursku, izabranici Ante Čačića danas su u Maksimiru odradili još jedan trening. Prije toga medijima su na raspolaganju bila dva reprezentativca; igrači iz drugoga plana - Marko Rog i Zoran Nižić.

Sve je trajalo prilično kratko, zabranjena su bila klupska pitanja, pa i priče o potencijalnim transferima. Samo reprezentacija.

- Želimo se kroz ove dvije utakmice još više približiti Svjetskom prvenstvu u Rusiji, svi priželjkujemo dvije pobjede. Sigurno da smo bolji od naših suparnika, sve će ovisiti o nama, ali znamo da nas ne očekuju lagane utakmice. Nema nikakvog straha, ali postoji veliki respekt prema suparnicima. Osjećam se odlično, uvijek mi se drago vratiti u Maksimir, pogotovo u dresu reprezentacije - rekao je Marko Rog, pa nastavio:

- Prvu utakmicu protiv Kosova smo odlično otvorili, odmah zabili gol, pa je utakmica otišla na naš mlin. Možda bi bilo drugačije da nismo tako rano zabili. Kasnije je i Kosovo imalo neke prigode, ali ih nisu iskoristili. Ostvarili smo visoku pobjedu u prvoj utakmici, ali sada će biti drugačije. I neće biti lagano. Čime bih bio zadovoljan? Kao i svi, sa šest bodova. To je naš cilj.

Kako je vama u Napoliju?

- Svi znate kakav mi je status tamo, ali dobro o tome ionako ne smijem pričati. Takvo je klupsko pravilo, to moram poštivati. Sretan sam zbog svog gola, a mislim kako i ove godine možemo biti u samom vrhu talijanskog nogometa. Toliko o Napoliju, više ne smijem pričati o tome.

Dinamo se (pre)rano oprostio od Europe.

- Gledam svaku utakmicu Dinama, jako mi je žao zbog europskog neuspjeha. Sve je u prvenstvu krenulo na bolje, Dinamo je opet prvi, ali sada su nakon dugo godina ostali bez europske jeseni. No, siguran sam kako će se Dinamo vratiti još jači, osvojiti prvenstvo i Kup, pa sljedeće sezone u Europi biti puno bolji - rekao je Marko Rog.

Riječ je dobio Zoran Nižić.

- Velika mi je čast biti dio ove momčadi, svi su me dočekali na najbolji način. Naravno da postoji veliki respekt prema Modriću, Mandžukiću, Rakitiću i ostalim igračima, pa do sada sam ih gledao samo na televiziji, a evo sada treniramo zajedno. Naši ciljevi? Želimo osvojiti maksimalnih šest bodova, prvi smo na tablici, a tako ćemo se i postaviti u dvobojima protiv Kosova i Turske - poručio je Zoran Nižić koji nije htio komentirati svoj potencijalni odlazak iz Hajduka:

- Ne smijem o tome, samo reprezentacija. Odlazak Vlašića? Koliko ja znam, on još nije otišao iz Hajduka. Igrao je s nama zadnju utakmicu, tako da bi bilo neozbiljno pričati o njegovom odlasku ako je on i dalje igrač Hajduka.

Koliko se Hajduk digao nakon dvoboja s Evertonom?

- Sigurno da su nam te utakmice dale zamah za dalje, pokazali smo zube ozbiljnoj ekipi koja je ovoga ljeta potrošila 150 milijuna eura. Mislim da smo u prvom poluvremenu na Goodison Parku pokazali preveliki respekt, to nas je i koštalo prolaska dalje. Ali, drugi dio tamo, pa i svih 90 minuta na Poljudu odigrali smo na visokoj razini. I to nam je samo pokazalo da možemo i moramo biti još bolji.

A kako ste reagirali kada ste doma na TV snimci vidjeli pogodak Sigurdssona?

- Ne znam je l' mi bilo gore na terenu ili kada sam taj gol vidio na snimci. Čovjek je čudesno pogodio s 40 metara, ne znam hoće li više ikada postići takav pogodak. No, idemo dalje, okrećemo se prvenstvu i Kupu - završio je Nižić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...