To je to što me zanima!

Roko Leni Ukić: A govorili su mi da sam poludio...

Hrvatska košarkaška reprezentacija u četvrtak u 16.15 sati po našem vremenu igra protiv Argentine, olimpijskih pobjednika iz Atene
Vidi originalni članak

Pali su Australci, pali su europski prvaci Rusi, na redu je najteži ispit dosad. No to je ujedno i utakmica u koju momčad Jasmina Repeše može ući rasterećenije nego ikad. Nemaju imperativa velikog rezultata, minimalni cilj od dvije pobjede u skupini ostvarili su u prve dvije utakmice, a slijedi susret s jednom od najjačih selekcija svijeta, s kojom mogu igrati za svoj gušt i za vidjeti gdje im je zapravo mjesto.
- Ne mogu garantirati da ćemo pobijediti Argentinu, ali znam da nećemo izgubiti i od njih i od Litve. Pa onda na Grke ili Nijemce u četvrtfinalu, radije bih njih nego Španjolce ili Amerikance - najavio je Zoran Planinić.
Roko Ukić podsjetio je svoju hrabru prognozu uoči Igara:
- Kad sam govorio da ćemo biti prvi u skupini, svi su mi rekli da samo poludio. Samo trebamo nastaviti igrati kolektivno i bez kalkuliranja – otkrio je Splićanin recept za nastavak natjecanja.
Nakon ždrijeba u Ateni predsjednik Saveza Danko Radić uzvikao je:
- Pa tko nas može dobiti u toj skupini?!
Zasad nije nitko. A ne uspiju li Argentinci, teško će i bilo tko drugi...



REPEŠA: MENTALNA ČVRSTOĆA JE NAŠA PREDNOST

Osim Amerikanaca, niti jedna momčad nije tako ujednačena što se tiče kvalitete igrača. Nama 10. ili 11. igrač može biti ključan u okviru jedne utakmice - pohvalio se izbornik Repeša. No takav sastav može imati i mana:
- U takvim je momčadima teško napraviti hijerarhiju. Ako nema pravog momčadskog jedinstva, dosta momčadi puca iznutra. Srećom, mi imamo to jedinstvo kao strašno bitnu psihološku komponentu, te podjednako bitnu mentalnu čvrstoću. To je zasad naša velika prednost - rekao je Repeša.

GINOBILI I DRUŠTVO PUNO OPTEREĆENIJI
Branitelji olimpijske krune iz Atene momčad su puna NBA zvijezda, dugo igraju zajedno i znaju pobjeđivati. Osim olimpijskog zlata, s posljednja dva Svjetska prvenstva pamte drugo i četvrto mjesto. Manua Ginobilija, trostrukog NBA prvaka sa San Antonio Spursima, mnogi smatraju ponajboljim neameričkim košarkašem na svijetu. Osim olimpijskog i NBA naslova, osvojio je i Euroligu 2001. s bolonjskim Kinderom, što ga čini jedinim košarkašem na svijetu s te tri titule.
Ostatak petorke čine Ginobilijev suigrač iz Spursa Fabricio Oberto, Luis Scola iz Houstona, Andres Nocioni iz Chicaga, te prvi playmaker Tau Ceramice Pablo Prigioni, a udarnu snagu s klupe predstavlja Carlos Delfino, jedan od "izbjeglica" iz NBA lige u Europu (ruski Himki).
U obranu naslova krenuli su tijesnim porazom od Litve, propustivši napraviti potpuni preokret u završnici. U utorak su podjednako uvjerljivo kao i Hrvatska svladali Australiju. Zbog kiksa protiv Litve igrat će pod puno većim pritiskom nego naša reprezentacija, jer bi ih novi poraz vjerojatno odveo na Španjolce u četvrtfinalu, koje, uz Amerikance, svi žele izbjeći kao protivnika u toj fazi.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 20bucks 13.08.2008.

    Ajmo dečki, držte se i napravite senzaciju pa nije argentina neznam šta! A mislim da im se i gaće tresu od pomisli na okršaj s nama! PODERIMO IH!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare