To je to što me zanima!

Roland Garros: Mate Delić (18) nije ušao u juniorsko finale

Delić nije uspio izboriti priliku koju si je 2005. stvorio Čilić, kada je i osvojio juniorski Roland Garros, postavši tako jedini hrvatski pobjednik u povijesti u toj konkurenciji
Vidi originalni članak

Hrvatski 18-godišnji tenisač Mate Delić nije se uspio plasirati u finale juniorskog dijela Roland Garrosa…

Bolji od Delića u polufinalu bio je 14. nositelj, Austrijanac Dominic Thiem sa 3-6, 6-3, 6-1 nakon 94 minute igre.

Delić je u cijelom meču iskoristio samo jednu od devet break-lopti, dok je njegov suparnik iz jednakog broja prilika uspješan bio četiri puta.

Thiem je zahvaljujući ranom breaku u trećem setu poveo s 2-1, a Delić tada nije iskoristio 15-40, dvije vezane break-lopte, što je bila i njegova zadnja šansa za povratak u meč.

Delić, tako, nije uspio izboriti priliku koju si je 2005. godine stvorio Marin Čilić, kada je i osvojio juniorski Roland Garros, postavši tako jedini hrvatski pobjednik u povijesti u toj konkurenciji.

Thiem će u finalu igrati protiv Amerikanca Bjorna Fratangela, koji je u drugom polufinalu pobijedio Francuza Tristana Lamasinea 6-4, 4-6, 6-3

Idi na 24sata

Komentari 1

  • vikisija 04.06.2011.

    Svaka čast sjajan rezultat!! Zašto ovakve dobre i lijepe stvari niko ne komentira??? Imamo sjajne juniore Matu Pavica trenutno 5. juniora svijeta na ljestvici i Matu Delica koje je sad usao u polufinale RG-a i vjerojatno ulazi u top 20. Svaka čast još jednom!

Komentiraj...
Vidi sve komentare