To je to što me zanima!

Roma i Chelsea idu dalje, Šahtar bolji od Barcelone

U posljednjem kolu u skupinama od A do D samo je u onoj iz koje dalje idu Roma i Chelsea bilo tek na trenutke dramatično. Ostalo je sve jasno...
Vidi originalni članak

Samo je skupina A donosila dramatiku u najavama posljednjeg kola prve četiri skupine Lige prvaka. Na kraju će dalje favoriti, dvije momčadi za koje se pretpostavljalo da će se 'prošetati' do osmine finala. No sjajan start Cluja zakomplicirao je situaciju i do zadnjeg kola sve su kombinacije bile moguće. No Rumunji su ostali na četiri boda, koliko su imali i nakon dva kola, neće igrati ni u Kupu Uefe... Bordeaux je morao dobiti Romu na Olimpicu i čekati kiks Chelseaja na svom terenu protiv Cluja.
- Ako je mogao Cluj, valjda i mi imamo neku šansu dobiti Romu na njihovom terenu - rekao je uoči susreta trener Bordeauxa Laurent Blanc. Njegova momčad bila bolji protivnik samo na otvaranju drugom poluvremena, sve ostalo pripalo je Romi. Pa tako i pobjeda, nakon golova Brighija, koji je zabio čim je splasnuo pritisak gostiju, te Tottija, koji je otklonio sve dvojbe 11 minuta prije kraja. Ova je pobjeda Romu odvela na prvo mjesto u skupini, ispred Chelseaja. A za momčad iz Londona ove su večeri zabijali Kalou i tek oporavljeni Drogba. Rumunji su zaprijetili, Kone je izjednačio nakon gola Kaloua, ali više od toga nisu mogli.
Nekih dvojbi bilo je i u skupini B, a odnosile su se prije svega na ogled Panathinaikosa i Anorthosisa. Atenjani su dominirali i na kraju pobijedili golom Karagounisa, najboljeg igrača utakmice. Osam minuta dobio je i Ante Rukavina, koji je u završnici utakmice zamijenio Mantziosa. Pobjeda PAO-a, ali i poraz Intera u Bremenu, doveli su Grke na čelo skupine. Inter je nakon što je izgubio od Panathinaikosa doma u prošlom kolu, ovoga puta izgubili i od Werdera. Očito im europska natjecanja ne leže kao Serie A... Ibrahimović je lijepo zabio sa 17 metara od stative, ali malo je vrijedili nakon što su za Werder zabijali i Pizarro i Rosenberg. Anorthosis se oprašta od Europe, a Werder, za koji je do 89. minute igrao i Vranješ, će u Kup Uefe.
A u Kup Uefe će i Šahtar Darija Srne, koji je šokirao na Nou Campu. Zapravo, Ukrajinci su šokirali samo one koji ne znaju da je Guardiola na teren poslao postavu u kojoj su bili Jorquera, Caceres, Pedro, Busquets, Sanchez, Vazquez... Nije bilo važno i Barcelona je prekinula svoj niz neporaženosti dug 20 utakmica. Sporting je rano zabio gol za pobjedu protiv Basela, koji je Ligu prvaka završio s jednim bodom i gol-razlikom 2-16.
PSV je poveo protiv Liverpoola, no Redsi su preokrenuli, a Marseille je bodom protiv Atletica osigurao Kup Uefe.

SKUPINA A
CHELSEA - CLUJ 2-1 (Kalou 40, Drogba 71 / Kone 56)
ROMA - BORDEAUX 2-0 (Brighi 61, Totti 79)

SKUPINA B
PANATHINAIKOS - ANORTHOSIS 1-0 (Karagounis 69)
WERDER - INTER 2-1 (Pizarro 63, Rosenberg 81 / Ibrahimović 88)

SKUPINA C
BASEL - SPORTING 0-1 (Djalo 19)
BARCELONA - ŠAHTAR 2-3 (Sylvihno 59, Busquets 83 / Gladkij 31, 58, Fernandinho 76)

SKUPINA D
PSV - L'POOL 1-3 (Lazović 36 / Babel 45, Riera 68, N'Gog 77)
MARSEILLE - ATLETICO 0-0

TABLICE POGLEDAJTE NA STATISTIKE LIVE
(Sport: Nogomet; Država: Međunarodne Klubovi; Turnir: UEFA Liga Prvaka  08/09)

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare