To je to što me zanima!

Roma okrenula Genou, a Totti postao 3. strijelac lige ikada

U posljednjoj utakmici 8. kola talijanskog nogometnog prvenstva Roma je slavila na gostovanju kod Genoe na stadionu Luigi Ferraris sa 4-2 iako je u 15. min. gubila 2-0
Vidi originalni članak

Slovak Juraj Kucka i Srbin Boško Janković savladali su Rominog vratara Maartena Stekelenburga na samom startu i činilo se kako bi Roma mogla doživjeti potop u susretu. No, već do poluvremena se rimski sastav vratio u egal, a u drugom dijelu i posve preokrenuo susret.

Za smanjenje na 2-1 zabio je legendarni kapetan "vučice" Francesco Totti u 27. minuti, a bio je to njegov drugi ovosezonski i ukupno 217. gol u Seriji A, čime je izbio na treće mjesto ljestvice najboljih strijelaca elitnog razreda talijanskog nogometa. Dosad je Totti bio poravnat s Giuseppeom Meazzom (216), a sada su ispred njega ostali tek Gunnar Nordahl (225) i Silvio Piola (274).

Potpuni preokret Romi je donio Pablo Daniel Osvaldo dvama golovima, da bi točku na i stavio Erik Lamela. Osvaldo je mrežu Genoe zatresao u 44. i 55. minuti, a time se upisao u strijelce u sva četiri nastupa u Seriji A ove sezone.

Romi je ostvarena pobjeda bila četvrta ovosezonska i njome je skočila na peto mjesto na ljestvici, ispred Fiorentine.a

Idi na 24sata

Komentari 13

  • BlackRonsky 22.10.2012.

    svi ti igrači koji su bili u istom klubu cjelu karijeru poput Maldinia, Giggsa, Scholesa, Puyola, Xavia, njima svima svaka čast.. Ali Totti je ipak iznad svih, takava igračina, mogao se naosvajat trofeja i trofeja, ali ostao je u svojoj uvjetno rečeno "prosječnoj" Romi.. ima samo jedno prvenstvo s njima, ali zato ima poštovanje cijelog Rima (a i šire). legenda..eto, mislim da jedino Gerrard može u istu rečenicu s njim..

  • zokinjo 22.10.2012.

    ...bravo za penzića Tottija:-)

  • user_129676 22.10.2012.

    Jedan od najvećih faca nogometa u zadnjih 20-tak godina !

Komentiraj...
Vidi sve komentare