To je to što me zanima!

Ronaldo ima veći odraz čak i od prosječnog NBA košarkaša!

Juventus ima 16,9 centaršutova po utakmici, dok je prošle sezone, prije Cristianova dolaska, imao 12,6 ubačaja po susretu. A u svemu vrlo važnu ulogu ima i Mario Mandžukić
Vidi originalni članak

Cristiano Ronaldo je zabio 82 gola glavom u svim natjecanjima od 2008. Na drugom je mjestu u tom razdoblju Fernando Llorente sa 62.

Ta statistika igrača iz liga “petice” samo potvrđuje kakva je Ronaldo “leteća tvrđava”. Mnogi će reći: najbolji igrač glavom svih vremena!

Prosječan mu je odraz, izračunali su analitičari, 78 cm, što je sedam cm više od prosječnog NBA košarkaša.

Nazabijao se Portugalac u Realu na brojne ubačaje, prije svih Marcela s lijeve strane. Dok je Benzema odvlačio dio pažnje čuvara. Sad je, uz Mandžukića, koji je također moćan u zračnim duelima, ta Ronaldova igra još više došla do izražaja. Pa Juventus ima 16,9 centaršutova po utakmici, dok je prošle sezone, prije Cristianova dolaska, imao 12,6 ubačaja po susretu.

Michael Jordan bio je košarkaški Mr. Air, Cristiano Ronaldo isto je to u nogometnom svijetu...

Idi na 24sata

Komentari 47

  • storyteller 10.04.2019.

    Vertikalni skok od 78cm je dosta odlican, ali definitivno nije nesto sto je prepreposebno kao sto bi ovaj clanak nas uvjerio na to. U NBA-u je prosjecan manje od toga zato sto je prosjecna visina tamo preko 2 metra pa je samim time teze imati bolju vertikalu ako si div od 130kg, posebno jer se tu broje za taj prosjek oni centri poput Zupca, Marjanovica itd... koji se jedva krecu usporeno i naravno da jedva skacu. Da se na tome prosjeku nisu brojali ti ogromni centri, vec ljudi poput Russella Westbrooka i slicno vjerujem da bi prosjecna vertikala bila bez problema preko 80cm. Michael Jordan je npr imao vertikalan skok od 48 incha sto je 122 centimetra, sto je daleko bolje od Ronaldovih 78 cm.

  • Ivica Jakić Cule 10.04.2019.

    Čovjek je jebeni stroj, mašina od igrača, puno ulaže u sebe,

  • El Guerto 10.04.2019.

    Za moju generaciju ce ostati velika rupa kada oni odu. Oni su ronaldo i mesi. Tu je jasno i Modric ostavio utisak kao i nasa repka i ostqli nasi velikani u najvecim klubovima svijeta. Tesko ce to biti nadmasiti. Nadam se samo da cu se biti u stanju presaltati u neke nove generacine u nogometu i uzivati u nogometu kao sportu jer ovi daju osjecaj da sam vec sve vidio, da sam vidio savrsenstvo. Valjda hocu jer volim sport i nogomet kao takav. Pa ko je vidio i zivio kosarku u vrijeme dream team Generacije i uspio se koliko toliko odrzati kroz ovakav sramotni nba... valjda ima nade i za nogomet.

Komentiraj...
Vidi sve komentare