To je to što me zanima!

Rooney je potpisao za Everton: Čim su se javili, pristao sam...

Pokazao je ambiciju i pobjednički mentalitet. On voli Everton i jako se želio vratiti. Ima 31 godinu i ne sumnjam u njegove kvalitete, kaže Ronald Koeman o novom pojačanju Evertona
Vidi originalni članak

Wayne Rooney vratio se u svoj dječački klub Everton nakon 13 godina u Manchester Unitedu. Nakon što je Romelu Lukaku za 75 milijuna eura otišao u drugom smjeru, Rooney (31) je zgotovio prelazak u Everton.

Engleski je napadač napustio Goodison Park 2004. za 25,6 milijuna funti, a vraća se za navodnih deset milijuna funti. Prije Rooneyja, Ronald Koeman momčad je pojačao skupim igračima poput Jordana Pickforda, Micheala Keanea, Davyja Klaassena i Sandra Ramireza.

Rooney je bio kapetan Uniteda, naosvajao se trofeja na Old Traffordu, a prošle je sezone izgubio mjesto u Mourinhovoj momčadi.

- Pokazao je ambiciju i pobjednički mentalitet i drago nam je da se vratio. On voli Everton i jako se želio vratiti. Ima 31 godinu i ne sumnjam u njegove kvalitete - rekao je Koeman.

- Doista osjećam da klub ide u pravom smjeru, dovodi prave igrače i osvojiti neki trofej bio bi vrh. Sjajan je osjećaj vratiti se, jako sam uzbuđen, jedva čekam da upoznam sve i zaigram - rekao je Rooney za klupsku stranicu.

- Već vidim kako će mi prva utakmica biti emotivna i radujem se. Nisam se vratio samo zato što je to klub za koji navijam, u kojem sam igrao, nego zato što osjećam da možemo uspjeti.

- Znam da će na meni biti pritisak, ali spreman sam. Još se i novi stadion gradi... Doista je dobro vrijeme biti igrač i navijač Evertona!

- A ionako već godinama govorim da ukoliko napustim Manchester United, mogu otići samo u Everton, ni jedan drugi premijerligaški klub. I otkako se Everton javio da je zainteresiran, rekao sam menadžeru neka ode k njima i dogovori se - zaključio je.

Mourinho: Rooney mi je rekao da želi ići

Nakon što je Wayne Rooney potpisao za Everton, brzo se javio José Mourinho, njegov dosadašnji trener.

- Nije tajna da sam dugo bio Wayneov obožavatelj, bio je uzoran profesionalac i ostat će u povijesnim knjigama kluba.

- Nikad nije lako vidjeti odličnog igrača kako igra manje nego što bi htio, ali ja mu nisam mogao stajati na putu kad je zatražio da se vrati u Everton. Njegovo iskustvo, usredotočenost i odlučnost će nam nedostajati, želim mu sve najbolje.

Lijepim se riječima od kapetana oprostio i direktor Manchester Uniteda Ed Woodward:

- Wayne je sjajno služio Unitedu otkako je stigao kao dolazeći talent, eksplozivni tinejdžer.

- Tko bi zaboravio debi iz bajke hat-trickom protiv Fenerbahčea, spektakularne škarice protiv Cityja i nebrojene pobjedonosne golove. No, nakon duge rasprave, klub je odlučio prihvatiti njegovu želju da se vrati u klub iz djetinjstva.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • blue_devil006 09.07.2017.

    Sretno majstore i hvala ti na svemu!!!

  • benitooo 09.07.2017.

    Bravo za moj everton

  • Azur 09.07.2017.

    Ronald Koeman je bio uzoran igrac a evo potrdjuje se tako kao i trener. Pametan potez od njega, kad je pitanju Rooney.

Komentiraj...
Vidi sve komentare