To je to što me zanima!

Rudež oduševio na treninzima: "Uživat ćete u njegovoj igri"

Počinju pripreme za novu NBA sezonu, Damjan Rudež već tjedan dana sudjeluje u međusobnim utakmicama unutar momčadi, na kojima se svidio treneru Vogelu...
Vidi originalni članak

Bojan Bogdanović krenuo je s pravim treninzima u petak, kad je morao odraditi i prve intervjue i fotografiranja u dresu Brooklyn Netsa. Damjan Rudež takve će zadatke imati u ponedjeljak, ali prije toga trener Frank Vogel predstavio ga je navijačima Indiana Pacersa. 

- Damo je jedan od najboljih šutera u Europi, dolazi nam u najboljim godinama. On, C.J. Miles i Chris Copeland donijet će nam vanjski šut - rekao je trener Pacersa na predstavljanju Rudeža

- On je tip koji će vam se svidjeti, uživat ćete u njegovoj igri ove godine.

"Zna sve o NBA ligi"

Vogel je prepričao i nekoliko detalja s treninga. Naš se 28-godišnjak svidio treneru Indiane još početkom ljeta kad je doveden na probu u Indianapolis. 

- Zna sve o NBA ligi, nevjerojatno je koliko toga zna. Kad smo ga doveli na probu, pogađao je sve šuteve, pa smo ga stavili u različite situacije, da vidimo koja rješenja ima u igri dva na dva. Rekli smo mu da može ići na šut ili na prodor, a on sam dodao: 'Znam, ne smijem se probijati između dvojice u obrani, to ste zabranili Paulu Georgeu.' To je bilo nešto što nam je pokazalo koliko je toga naučio o našoj igri i prije dolaska u NBA ligu.

Rudež je razočaranje sa Svjetskog prvenstva morao brzo zaboraviti, kako bi se okrenuo prvoj sezoni u najjačoj košarkaškoj ligi. 

- Potpuno sam usredotočen na prvu NBA sezonu - rekao je Rudež, koji je na SP-u upoznao budućeg suigrača, Argentinca Luisa Scolu

- Kad smo igrali na Svjetskom prvenstvu, rekao sam mu poslije utakmice: 'Vidjet ćemo se u Indianapolisu, uzeo sam ormarić odmah pored tvojeg u svlačionici.'

Rudež u NBA ligu stiže s 28 godina, Scola je stigao s 27, pa će najbolje znati kako se Damjan treba prilagoditi na drugačiju košarku od one europske. 

- On je bio legenda u europskoj košarci, a i u NBA-u je uspio iako je dosta kasno došao. Velika je stvar što ću moći i od njega nešto naučiti - zaključio je Rudež.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • strmi007 27.09.2014.

    Sretno!

  • Honda orao 27.09.2014.

    samo pazi Damjane,tamo ćeš igrati sa afroamerikancima,nemoj se sa njima igrati poslije tekme ili treninga pod tušem,mogao bi se zadaviti....A inače,sretno ti bilo...dobar si košarkaš i pokaži im to!!!

  • nikluk20 27.09.2014.

    rad rad i samo rad.....tako se dolazi do vrha...

Komentiraj...
Vidi sve komentare