To je to što me zanima!

Rudić osvojio 34. medalju: Sad sam tek u najboljim godinama

Sjajni Ratko Rudić je na ljestvici najtrofejnijih svjetskih trenera na drugome mjestu s 34 medalje, iza brazilskog odbojkaškog izbornika Rezendea s 45 medalja
Vidi originalni članak

Ne zanima me uspjeh preko noći, želim stvoriti reprezentaciju koja će kontinuirano osvajati medalje, rekao je 2005. godine Ratko Rudić nakon što je postao hrvatski izbornik.

U tome je i uspio. Bronca u Šangaju Hrvatskoj je sedma uzastopna medalja na velikim natjecanjima te treća sa zadnja tri Svjetska prvenstva. Ono što je najavio, to je i ispunio.

Gledajući njegovu riznicu medalja, u to nije trebalo ni sumnjati. Ovo je Rudiću 34. medalja u karijeri na velikim natjecanjima. Na ljestvici najuspješnijih svjetskih trenera “prešišao” je odbojkaškog trenera Nikolaja Karpolja.

Prvi je brazilski odbojkaški izbornik Bernando Rezende s 45.

- Još nisam došao do kraja svoga puta, pa u najboljim sam godinama - rekao je prije nekoliko mjeseci Rudić.

Od tada je osvojio još dvije medalje, u Svjetskoj ligi i na SP-u. Najveći cilj Rudiću je uvijek zlato na Olimpijskim igrama. Plasman na OI u Londonu sljedeće godine je osiguran. Rudić će ondje loviti i petu medalju s OI-ja, četvrtu zlatnu.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • čamil 02.08.2011.

    Dobro si rekao Ratko sada si unajboljin godinama za penziju. Nego jeli i tebi kriv Mamić?

  • biberrr 30.07.2011.

    Ratko Rudić je vrhunski vaterpolo stručnjak,rekao bih skromno i jedan od najboljiih na svijetu,vratio je hrvatski vaterpolo u svjetski vrh. Uz Červara,Kostelića,Vlašića i Ćiru najbolji hrvatski trener. Šteta što nemamo jednog takvog i u košarci!

  • Superteška 30.07.2011.

    Veliki uspjeh i kontinuitet u vrhu svjetskog vaterpola. Bravo. Rudić je apsolutni svjetski autoritet u vaterpolu ali nedovoljno cijenjen u Hrvatskoj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare