To je to što me zanima!

'Teško je protiv najboljih kad nam ni kod kuće ne pomažu'

Da nismo imali tri tjedna stanke nakon Ciudada, dobili bismo Flensburg u gostima. Molili smo Našičane za pomoć, ali odbili su nas, kaže trener Zagreba Nenad Kljaić
Vidi originalni članak

U Flensburgu smo prespavali prvo poluvrijeme, u tih 30 minuta praktički nismo napravili pošten faul. Igrači nisu odradili ono što smo se dogovorili, ali u nedjelju sigurno neće biti tako. Gledali smo snimku, analizirali sve što se događalo i igrači sigurno neće ponavljati pogreške koje su radili u Flensburgu, rekao je trener CO Zagreba Nenad Kljaić najavljujući drugi ogled s njemačkom momčadi u samo tjedan dana.

Flensburg nema zvučnih imena, ali igra zaista odličan rukomet, tvrdi Kljaić

Na sjeveru Njemačke Zagreb je ostao kratak za tri gola, što otvara šansu da se u Areni uhvati drugo mjesto u skupini.

- Naravno, zato i imamo dva cilja. Prvi je dobiti utakmicu, a drugi pobijediti s više od tri razlike. Neće biti lako, Flensburg je zaista odlična momčad, iako nemaju previše zvučnih imena, ali uvjeren sam da možemo dobiti - rekao je Kljaić i dodao:

- Između ogleda sa Ciudad Realom i Flensburgom tri tjedna nismo odigrali pravu utakmicu. Da nije bilo tako dugačke pauze, siguran sam da bismo dobili Flensburg u gostima.

'Doma se samo zavaravamo'

A jaku utakmicu Zagreb nije imao jer je domaće prvenstvo za Kljaićevu momčad čisto odrađivanje posla.

- Te domaće utakmice vrlo lako mogu zavarati, teško je išta u njima vidjeti. Nijemci i Španjolci, s druge strane, iz tjedna u tjedan imaju jake utakmice u kojima mogu vidjeti što im nedostaje, što treba popraviti - rekao je Kljaić.

Pokušali su u CO Zagrebu "izmisliti" jaku utakmicu, ali nije išlo. Ni prijateljsku, a ni službenu.

Tražili smo protivnika da 'ubijemo' pauzu u Ligi prvaka, ali nitko ne želi igrati protiv nas, kaže Neno Kljaić

- Svi naši susjedi imaju dovoljno jaka prvenstva i ne trebaju im prijateljske utakmice protiv nas u ovakvim stankama. I Slovenci i Mađari imaju nekoliko pravih protivnika u svojim ligama - objasnio je Neno Kljaić i nastavio:

- Pokušali smo odgoditi utakmicu protiv Nexea, premjestiti je u termin između Ciudada i Flensburga, ali Našičani na to nisu pristali. To nam je jedina jača utakmica u prvenstvu, pomoglo bi i njima da su odigrali protiv nas, no odbili su...

Nema prave zamjene za Ljubu Vukića

Izuzev mladog Bogunovića i teško ozlijeđenog Ljube Vukića, zagrebaši će u lov na drugo mjesto u skupini ići kompletni. No Ljubo jako nedostaje, koliko god je Manuel Štrlek napadački redovito na visokoj razini.

- Ma nije napad problem, to me ne muči, ali zato u obrani... Tu nam Vukić fali. Njegovom ozljedom poremetila nam se cijela obrambena koncepcija jer nemam pravu zamjenu za njega - kaže Kljaić.

U Flensburgu su u najvećem dijelu utakmice nedostajali i golmani. Šego nije bio raspoložen, Škof je u nastavku nešto i "skinuo", ali sve skupa nije bilo dovoljno da povuku momčad do pobjede.

Uvjeren sam da ćemo dobiti Flensburg doma, i to s više od tri razlike, kaže optimistični Vlado Šola

- Generalno nisam nezadovoljan kako su branili, ali zamjeram im što nisu bolje branili šuteve s krila. Kad obrana igra onako loše kao što je naša igrala u Flensburgu, jedina šansa ti je ako golmani "skidaju" krilima. Morali su biti bolji - uvjeren je trener golmana Vlado Šola, koji je optimističan uoči nedjeljnog uzvrata:

- Uvjeren sam da ćemo odigrati puno bolje i da ćemo dobiti utakmicu. Ma dobit ćemo je i s više od tri razlike!

Idi na 24sata

Komentari 5

  • LockOn 29.11.2010.

    tražili ste pomoć kod kuće dobili ste pomoć kod kuće

  • SkidRow 26.11.2010.

    kad dovedu poštenog desnog vanjskog,a kopljara pošalju da im mjenja žarulje po svlačionicama (jer njegova visina jedino za to može poslužiti),i kad štrlek nauči da igra ima 2 faze (obrana i napad,a ne samo napad),možda tada.ali inače no way...Vukić je bolji od štrleka jedno 100 puta u oba smjera,kopljar nije za rukomet piše mu na čelu pff.

  • user_37063 25.11.2010.

    lupniti 2 na flensburg

Komentiraj...
Vidi sve komentare