To je to što me zanima!

Rukometaši Atletico Madrida će dvoranu dijeliti s bikovima

Rukometaši Atletico Madrida, donedavno poznati pod imenom Ciudad Real, u novoj će sezoni, prvoj nakon selidbe u glavni španjolski grad, igrati u dvorani Vistalegre...
Vidi originalni članak

Dvorana Vistalegre izgrađena 2000. godine prima oko 15.000 gledatelja, a dosad  je najpoznatija bila po domaćinstvu brojnim koridama, odnosno borbama s bikovima. Od 2001. do 2005. ova je dvorana bila dom košarkašima Estudiantesa, a od ove godine u njoj će trenirati i igrati rukometaši Atletico Madrida.

Prema pisanju AS-a, Estudiantes je korištenje dvorane plaćao oko 900.000 eura godišnje, dok će cijena za rukometaše Atletica biti znatno manja jer su se odrekli upotrebe dodatnih usluga.

- Upravitelji dvorane su nam zajamčili da ćemo je moći koristiti za sve utakmice u španjolskom prvenstvu i Ligi prvaka. Zbog svoga kružnog oblika gledališta posebno je pogodna za praćenje rukometa - objasnio je direktor Atletica Luismi Lopez.

Dvorana se, inače, nalazi u blizini stadiona Vicente Calderon na kojem igraju nogometaši madridskog Atletica. Rukometaši istoimenog kluba bi, pak, premijeru u Vistalegreu mogli imati 4. rujna u utakmici Superkupa protiv Barcelone.

Podsjetimo, klub se zbog financijskih problema prošli mjesec preselio iz Ciudad Reala, gradića u pokrajini Castilla-La Mancha u kojem je i osnovan 1983. godine.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • areljano 03.08.2011.

    sta budu spavali sa bikovima?

Komentiraj...
Vidi sve komentare