To je to što me zanima!

Rukometaši stigli u Rio: Sjajnu atmosferu podigli su i pjesmom

U Rio je zasad sletjelo 65 članova Hrvatske olimpijske delegacije, a time se broj hrvatskih stanovnika u Olimpijskom selu u Riju povećao na 102. Posebno su veseli bili rukometaši...
Vidi originalni članak

U ranim jutarnjim satima 30. srpnja, dan nakon dolaska hrvatske vaterpolske reprezentacije, u Rio je zasad sletjelo 65 članova Hrvatske olimpijske delegacije, a time se broj hrvatskih stanovnika u Olimpijskom selu u Riju povećao na 102.

U jedriličarskom selu smješteni su Tina Mihelić, treneri Jozo Jakelić i Dario Kliba te vođa ekipe Marko Mišura, a danas im se pridružuju i ostali jedriličari, dok svi ostali stanuju na 5., 6. i 7. katu zgrade u kojoj su im prvi susjedi nacionalni odbori Grčke i Angole. 

Rukometaši su u sjajnom raspoloženju stigli u Rio de Janeiro, odmah se zapjevalo: 'Ča će mi Rio de Janeiroooo...' Nema sumnje kako su dečki spremni za najviše ciljeve, pjesma je samo dokaz da su naši 'kauboji' pravi sportski kolektiv.

U međuvremenu je iz Sao Paula stigao i tenisač Marin Draganja. Tu su strijelci, vaterpolisti, veslači, judašica Barbara Matić, gimnastičari Ana Đerek i Filip Ude, tenisačica Ana Konjuh, stolnotenisač Andrej Gaćina, biciklisti Matija Kvasina i Kristijan Đurasek te plivač Mario Todorović. Braća Sinković već su u punom pogonu u Brazilu...

Vaterpolisti će od 30. srpnja do 3. kolovoza izbivati iz Sela, jer će u brazilskom gradu Salvadoru odigrati utakmicu s reprezentacijom Brazila. Dan prije njihovog povratka delegaciji će se u Riju pridružiti i hrvatska košarkaška reprezentacija koja se trenutno priprema u Argentini.

Šestog kolovoza delegaciji će se pridružiti i dizač utega Amar Musić s trenerom Boškom Čavkom. Svjetska dizačka federacija obavijestila je 29. srpnja Hrvatski olimpijski odbor kako je Amaru Musiću omogućen nastup na Olimpijskim igrama u kategoriji do 85 kilograma, nakon što su zbog dopinga suspendirana petorica ruskih dizača utega.

Kvote su se preraspodijelile na Hrvatsku, Belgiju, Salvador, Mongoliju i Srbiju.

U Selu trenutno stanuje više od 2.000 sportaša i pratećih osoba, a među stanovnicima je od 28. srpnja i predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach, inače osvajač zlatne medalje na OI u Montrealu.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • justEd 31.07.2016.

    bilo je i na ep sjajna atmosfera dok nije strinic imo svoju minutu

  • gorančeseljanče 30.07.2016.

    Kolko sportasa ima na ol ....a ne delekacija

  • cromen25 30.07.2016.

    Hrvatska rukometna reprezentacija nece ostvariti nikakav znacajniji rezultat...

Komentiraj...
Vidi sve komentare