To je to što me zanima!

Rukometašice izgubile za kraj prve faze u Makedoniji

Rukometašice Njemačke pobijedile su u Skopju Hrvatsku s 32-27 (19-13) u susretu 3. kola D skupine Europskog prvenstva u Makedoniji
Vidi originalni članak

Njemice su ovom pobjedom osigurale prvo mjesto u skupini i prolaz u drugi krug sa sve tri pobjede. Hrvatska također ide u drugi krug prvenstva. U drugi krug neće prenijeti niti bod...
U dvoboju protiv Njemačke, hrvatske rukometašice nisu imale niti jedno vodstvo, tek dva izjednačenja u prvom poluvremenu, 10-10 i 11-11. Bila je to utakmica s puno rezultatskih preokreta. Odabranice hrvatskog izbornika Zdravka Zovka ušle su vrlo loše u dvoboj, pa je Njemačka povela sa 7-0 na početku. Hrvatska se serijom 10-3 vraća i dolazi do izjednačenja 10-10. Čak su naše rukometašice i propustile dva napada za vodstvo. Slijedi opet bolje razdoblje igra Nijemica, koje na odmor odlaze s prednošću 19-13.
U nastavku je Njemačka povela i s devet golova razlike, 23-14. No, Hrvatska se još jednom vraća u igru, i sa šest uzastopnih golova smanjuje na 23-20. Hrvatice su nešto kasnije stigle na samo gol zaostatka (26-25), imale su i napad za izjednačenje, no, Njemačka nije dopustila potpuni preokret.
Najefikasnija u njemačkoj reprezentaciji bila je 21-godišnja Sara Walzik s 10 pogodaka. Hrvatsku su predvodile Maida Arslanagić s 8 i Kristina Franić sa 6 golova. Jelena Grubišić upisala je 14 obrana. Njemačka je završila nastup u D skupini s maksimalnih 6 bodova, a Hrvatska s pobjedom protiv Srbije, te porazima od Makedonije i Njemačke.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare