To je to što me zanima!

Rukometašice na OI debitirale porazom: Izgubile od Brazilki

Debi na Olimpijskim igrama hrvatska rukometna reprezentacija pamtit će po porazu od Brazilki 24-23. Hrvaticama su presudile brojne pogreške i golmanica Masson
Vidi originalni članak

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u subotu je ispisala povijest ostvarivši prvi nastup u povijesti na Olimpijskim igrama, no debi neće pamtiti po dobrome. Izabranice Vladimira Canjuge u rukometni turnir krenule su porazom u 1. kolu skupine A od reprezentacija Brazila 24-23 (9-10).

Rukometašice mogu žaliti zbog minimalnog poraza, koji su pretrpjeli zbog velikog broja pogrešaka. Upravo su izgubljene lopte i promašene prilike obilježile utakmicu za obje momčadi, no Brazilke su ipak bile koncentriranije u posljednjih pet minuta kad su uspjele stvoriti ključnu razliku od +2 koju Hrvatice ipak nisu uspjele nadoknaditi do kraja.

Hrvatsku reprezentaciju predvodila je Dijana Jovetić sa šest golova te Maja Zebić sa pet golova. Kod Brazila bila su najefikasnije Nascimento i Amorim.

Igračica utakmice bila je brazilska golmanica Chana Masson čijih je 14 obrana zaustavilo Hrvatsku. Zanimljivo je da su Jelčić i Grubišić zajedno ostvarile devet obrana.

U sljedećem kolu Hrvatska igra protiv Angole 30. srpnja u jutarnjem terminu od 9.30, a nakon toga slijede Rusija, Crna Gora i Velika Britanija. Prve četiri ekipe idu u četvrtfinale.

Rusija je u drugoj utakmici dobila Angolu 30-27.

OI, 1. kolo, skupina A:

Hrvatska - Brazil 23-24

Rusija - Angola 30-27

Idi na 24sata

Komentari 34

  • dkonje32 29.07.2012.

    Neka se ugledaju na dečke kako se igra na olimpijadi!

  • jdn 29.07.2012.

    Uz sav respekt ovo je bilo jako loše

  • ZoranGoran 29.07.2012.

    Kad zaradite neke novce prvo isplatite Šibenik ako to ne učinite onda bankrotirajte!

Komentiraj...
Vidi sve komentare