To je to što me zanima!

Rummenigge: Superliga im ne bi pomogla, neka smanje plaće

Uvjereni smo da trenutna struktura nogometa jamči pouzdane temelje. Bayern podržava reforme Lige prvaka, te vjerujemo da su one pravi korak za razvoj europskog nogometa, rekao je Karl-Heinz
Vidi originalni članak

Izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge (65) komentirao je osnivanje Superlige, koje je potpisalo 12 europskih velikana: 

POGLEDAJTE VIDEO: FC Bayern

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Bayern nije bio uključen u planove za kreiranje Superlige. Uvjereni smo da trenutna struktura nogometa jamči pouzdane temelje. Bayern podržava reforme Lige prvaka, te vjerujemo da su one pravi korak za razvoj europskog nogometa. Izmijenjena grupna faza pridonijet će povećanju uzbuđenja i emocionalnog iskustva u natjecanju - rekao je.

RAZOČARANJE Engleski navijači oštro protiv Superlige: To je krajnja izdaja!

Te promjene u Ligi prvaka krenule bi od 2024. godine, dok se spominje kako bi već ove sezone Uefa mogla iz Lige prvaka izbaciti polufinaliste Chelsea, Real Madrid i Manchester City. 

Rummenigge je predložio velikanima da igračima smanje plaće, a time bi troškovi bili u skladu s prihodima.

- Ne vjerujem da će Superliga riješiti financijske probleme europskih klubova koji su nastali kao posljedica pandemije korona virusa. Umjesto toga, svi europski klubovi trebali bi solidarno raditi na tome da se struktura troškova, posebice plaće igrača i naknade agenata, uskladi s prihodima, a sve s ciljem da europski nogomet bude racionalniji - zaključio je. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • BROKRO 20.04.2021.

    Rummenigge prica o Postenju ajme mene svijeta !!Mamici su za vas sitna Riba vi ste podplatili svako Europsko i Svijetsko prvenstvo svake vase kvalifikacije imali ste uvijek naj lakse protivnike svaki sudac je sirao u vasu korist uvijek vam se islo na ruku!!uvijek ste ponizavali druge a pogotovo male zemlje!!

  • Firefox_1 20.04.2021.

    Gospodin dobro govori. Međutim nemaju sve lige isti organizacijski koncept, samim time nemaju niti iste posljedice koronakrize. Npr. Španjolska liga se temelji na turističkoj ponudi zajednice, te min. turizma sudjeluje u svim segmentima upravljanja i financiranja klubova. Naravno da takva liga osjeća najveće posljedice koronakrize. Talj. liga je oduvijek liga u kojoj se povećava vrijednost igrača da bi se povećavao assets i bilanca klubova te okretao novac među agencijama i odvjetničkim uredima. Ona nije marketinški niti medijski dovoljno atraktivna da bi mogla funkcionirati bez publike. Engleska liga je zasnivana na financijskim tržištima i ona kao svaka tvrtka izlistana na burzi, bez rasta, pada. Dok iza Njemačkog nogometa stoji njihovo gospodarstvo. Njihovi klubovi posluju odgovorno kao i poduzeća te ne pumpaju bilance na vrijednosti igrača kao ostali. Samim time niti ne gube puno u poslovanju i vrijednosti klubova.

  • sakvarnera 20.04.2021.

    Ajde samo vi iz Bayerna šutite....prevaranti,na par mjesta sam čuo kako je upravo Bayern bi od te ideje i podržavao tu nekakvu super ligu.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare