Sport

Komentari 13

Rummenigge: Superliga im ne bi pomogla, neka smanje plaće

Rummenigge: Superliga im ne bi pomogla, neka smanje plaće

Uvjereni smo da trenutna struktura nogometa jamči pouzdane temelje. Bayern podržava reforme Lige prvaka, te vjerujemo da su one pravi korak za razvoj europskog nogometa, rekao je Karl-Heinz

Izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge (65) komentirao je osnivanje Superlige, koje je potpisalo 12 europskih velikana: 

POGLEDAJTE VIDEO: FC Bayern

- Bayern nije bio uključen u planove za kreiranje Superlige. Uvjereni smo da trenutna struktura nogometa jamči pouzdane temelje. Bayern podržava reforme Lige prvaka, te vjerujemo da su one pravi korak za razvoj europskog nogometa. Izmijenjena grupna faza pridonijet će povećanju uzbuđenja i emocionalnog iskustva u natjecanju - rekao je.

Te promjene u Ligi prvaka krenule bi od 2024. godine, dok se spominje kako bi već ove sezone Uefa mogla iz Lige prvaka izbaciti polufinaliste Chelsea, Real Madrid i Manchester City. 

Rummenigge je predložio velikanima da igračima smanje plaće, a time bi troškovi bili u skladu s prihodima.

- Ne vjerujem da će Superliga riješiti financijske probleme europskih klubova koji su nastali kao posljedica pandemije korona virusa. Umjesto toga, svi europski klubovi trebali bi solidarno raditi na tome da se struktura troškova, posebice plaće igrača i naknade agenata, uskladi s prihodima, a sve s ciljem da europski nogomet bude racionalniji - zaključio je. 

Najčitaniji članci