To je to što me zanima!

Tako igra prvak Europe: Hrvati pobijedili selekciju Crne Gore

Nakon pobjede protiv Rumunja na startu, hrvatske vaterpoliste čekala je momčad Crne Gore. Igrači Ratka Rudića slavili su 10-8. Nakon dva kola imamo dvije pobjede
Vidi originalni članak

Mogli smo prelomiti utakmicu i puno prije, no gdje je tu draž? Ako mogu zakomplicirati, hrvatski će sportaši sve učiniti da tako i bude. U 2. kolu Europskog prvenstva u vaterpolu Hrvatska je ostvarila i drugu pobjedu. Nakon Rumunja, pali su i Crnogorci. Igrači Ratka Rudića slavili su 10-8 u napetoj utakmici. 

Kod 5-3 u trećoj četvrtini imali smo šansu otići na tri gola razlike. Nakon velike greške Crna Gora je zabila u sljedećem napadu i potpuno nam se približila. Od tada su nam bili na gol prednosti, ali "barakude" su odlično odigrale posljednju dionice utakmice i predvođeni sjajnim golmanom Pavićem pobijedili Crnu Goru. 

To nam je najvažnija utakmica na Euru - rekao je naš izbornik Ratko Rudić uoči utakmice.

Rumunjska nikako nije mogla biti pokazatelj u kakvom smo stanju. No jaka reprezentacija Crne Gore jest. Pokazala je da europski prvak igra u odličnoj formi i da smo glavni favorit za naslov u Nizozemskoj. U sljedećem kolu (19.siječnja) čeka nas Srbija i još jedna velika utakmica.

Dobud je bio naš najbolji strijelac s tri gola, po dva su dodali Sukno i Joković, a po jedan Bošković, Bušlje i Obradović. Sjajni golman Josip Pavić sakupio je 15 obrana. 

4. četvrtina, Hrvatska - Crna Gora 2-0

U posljednjoj dionici utakmice Crna Gora je dobila loptu, no mi smo poveli. Dobud je zabio važan gol za 9-8. Pavić potom brani dvaput i drži nas u vodstvu. A Sukno nas je odveo na dva gola prednosti pet minuta prije kraja utakmice. A pobjedu u rukama imali smo minutu prije kraja. Igrač više, napad i dva gola prednosti. Nismo zabili, ali smo pobijedili. Završilo je 10-8.

3. četvrtina, Hrvatska - Crna Gora 3-3

Crnogorci su ovaj put bili brži i izborili prvi napad. Pavić je briljirao na našem golu. Nekoliko puta mogli su Crnogorci prijeći u vodstvo, ali sjajan hrvatski golman nije im to dopustio. Dugo nije bilo gola u trećoj četvrtini. A onda smo poveli. Sandro Sukno je zabio iz peterca za 6-5. Dobud je zaslužan za dva gola viška. Vrlo važan gol za 7-5. Crnogorci se vraćaju sjajnim šutevima izvana i dolaze na 7-7. Opet smo imali peterac, a Rudić je odredio trećeg izvođača. Joković je zabio za 8-7. No Crna Gora šest sekundi prije kraja zabija za 8-8

2. četvrtina, Hrvatska - Crna Gora 2-3

Odlično smo krenuli u drugu dionicu utakmice. Obranili smo se s igračem manje i iznudili peterac koji je Miho Bošković mirno realizirao za 4-2. Crnogorci su se približili, no Obradović je sjajnim šutem zabio za 5-3. I umjesto da odemo na 6-3, napravili smo veliku pogrešku s igračem više i Crnogorci su u sljedećem napadu zabili uza 5-4. Crna Gora je 40 sekundi prije kraja izjednačila na 5-5. S tim se rezultatom otišlo i na odmor. 

1. četvrtina, Hrvatska - Crna Gora 3-2

U standardnoj postavi krenuli smo na Crnogorce. Pavić na golu, Sukno, Joković, Dobud, Bušlje, barač i Bošković. Prvi napad nismo realizirali, ali nisu ni Crnogorci. Poveli smo prekrasnim golom. Miho Bošković asistirao je Dobudu i poveli smo s igračem više. Dvaput smo se obranili s igračem manje i Joković je povećao na 2-0. Odlično su "barakude" krenule u utakmicu. Pogreška u obrani koštala nas je gola Radovića za smanjenje vodstva 2-1. Kod gola za 2-2 ista pogreška. Opet Radović sam na desnoj strani i opet gol. Nevjerojatno. Pet sekundi prije kraja Bušlje je zabio za 3-2 s igračem više. 

Najava utakmice...

U 14 utakmica protiv Crne Gore imamo šest pobjeda, dva remija i šest poraza. Gotovo svaka utakmica protiv njih spada u kategoriju "ne preporuča se srčanim bolesnicima". Šokirali su nas u polufinalu EP-a u Malagi 2008. godine (9:7), a još više u četvrtfinalu OI u Pekingu (7:6). Nanijeli su nam i jedini poraz (11:9) na EP-u u Zagrebu, i to na otvaranju prvenstva. 

To nam je najvažnija utakmica na Euru - rekao je naš izbornik Ratko Rudić.

Na svjetskim prvenstvima u Rimu (11:5 u skupini) i Šangaju (9:6 u četvrtfinalu) bili smo bolje sreće. No u Šangaju je bilo svega. U četvrtfinalu turnira Milan Tičić udario je našeg Andre Bušlju u glavu, potekla je krv... Bit će tu starih dugova, ali prevladavat će isključivo sportsko nastojanje da se uzvrati Crnogorcima tamo gdje najviše boli - na semaforu.

Utakmica počinje u 17.30 sati, a tekstualni live prijenos pratite na 24sata.

Idi na 24sata

Komentari 80

  • Papi_1 18.01.2012.

    Koji god sport da igramo moramo ostati bez zivaca!Bravo decki ali ajmo nekaj normalno privesti kraju!

  • dolly monn 18.01.2012.

    svaka čast dečki, samo tako dalje

  • kontrazla 17.01.2012.

    Gratuljiram!

Komentiraj...
Vidi sve komentare