To je to što me zanima!

Rumunji slavili, Hrvatskoj treba remi sa Česima za prvo mjesto

U drugom kolu Euro futsala Rumunjska je u Spaladium Areni svladala Češku 3-1. Hrvatskoj bi remi sa Češkom osigurao prvo mjesto u grupi, a minimalni poraz drugo
Vidi originalni članak

Hrvatska futsal reprezentacija s nestrpljenjem je očekivala večerašnju utakmicu Rumunjske i Češke u drugom kolu skupine A jer bi ih remi Čeha odveo u četvrtfinale Europskog prvenstva.

No, o svojoj sudbini će odlučivati sami u posljednjem kolu jer je Rumunjska svladala Češku 3-1 i osigurala prolaz u sljedeću fazu natjecanja. U Spaladium Areni Rumunji su nakon uvodnog poraza od Hrvatske uspjeli slaviti iako su upravo Česi poveli. To znači da je hrvatskoj reprezentaciji potreban remi za prvo mjesto u skupini, a minimalan poraz odveo bi ih u četvrtfinale kao drugoplasirana momčad što bi značilo vjerojatni okršaj s favoriziranim Španjolcima.

Hrvati su se poveselili nakon što je Češka došla u vodstvo u 9. minuti golom Beleja koji je nakon povratne lopte Novotnyja ugurao loptu u mrežu. No, Rumunjska u 17. minuti izjednačuje preko Dobrea.

Sve do šest minuta prije kraja Hrvatska je bila u četvrtfinalu, ali u u 34. minuti u situaciji 5 na 4 Ignat preokreće na 2-1 golom glavom. Samo dvije minute kasnije Rumunjska je potvrdila pobjedu nakon kontre u kojoj je poentirao Matei.

Legčanov hat-trickom izbacio Slovence s Eura

Futsal repezentacija Ukrajine je u mlakoj utakmici lako svladala neraspoložene Slovence. Završilo je 6-3. Utakmica je rješena odmah na početku, a tri gola za pobjednike zabio je Legčanov. Isti je strijelac dao jedan gol za Slovence, nakon nesretne reakcije svoga golmana pogodio je u vlastitu mrežu. Porazom pred 2200 gledatelja u zagrebačkoj Areni Slovenija se oprostila od Eura

- Rana tri gola odlučila su utakmicu. Danas nismo bili pravi, protiv Španjolaca smo igrali odlično. Čini se da je ovo naša realnost - rekao je slovenski izbornik Andrej Dobovičnik.

- Dobre samo volje nakon uvjerljive pobjede nad jakom slovenskom momčadi. Zabili smo dva lijepa gola i osigurali četvrtfinale. Znamo što su Španjolci u futsalu, ali nadam se da ću biti dobre volje i u petak - rekao je ukrajinski izbornik Gennadij Lisenčuk.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • zera 03.02.2012.

    Eurosport 2 prenosi utakmice, sinoć sam gleda Ukrajinu protiv Slovenije odigrali su odličnu utakmicu a oni su nam mogući protivnici u četvrtfinalu neće bit lako ali naši momci igraju sa srcom i to mi se sviđa svaka im čast.HTV-u neka je na sramotu šta ne prenosi utakmice jer ovo je bila prilika za promociju ovog sporta da se šta više mladi uključi u ovaj sport a ne da se drogiraju i opijaju po kafićima.

  • HercegSvabo 03.02.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Đejms 02.02.2012.

    http://www.sportlemon.tv/ Na ovoj stranici možete uživo pratiti utakmice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare