To je to što me zanima!

Ruše dvoranu u kojoj je Parlov prolijevao krv, znoj i suze...

Grad Pula zbog izgradnje stambene zgrade planira srušiti zgradu u kojoj je trenirao Mate Parlov i u kojoj se nalazi originalna vreća koju je udarao legendarni hrvatski boksač
Vidi originalni članak

Mate Parlov bio je legendarni hrvatski boksač, olimpijski, europski i svjetski prvak. Ponos Hrvatske i grada Pule. Na njega nas podsjeća i zgrada u kojoj je trenirao za svoje veličanstvene uspjehe. Uskoro nas neće više podsjećati.

Grad Pula zbog izgradnje stambene zgrade planira srušiti zgradu u kojoj je Parlov trenirao i u kojoj se nalazi originalna vreća koju je udarao legendarni boksač.

Parlov je preminuo 2008. godine, a zgrada u kojoj je bila prostorija boksačkog kluba Arena, danas taekwando kluba, odlazi u prošlost. Mate Parlov je još za života proglašen najboljim hrvatskim sportašem 20. stoljeća.

U amaterskoj karijeri imao je 310 mečeva i tek 13 poraza, naslov europskog prvaka u poluteškoj kategoriji osvojio je 1976., a naslov svjetskog prvaka dvije godine kasnije.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • japanokinez 28.03.2016.

    Običan čovjek ali i obični odlaze. I pio i boksao sa Teom, pravi gospodin jedino što je pustio da ga ogule neki pojedinci koji sada čekaju da mu se pridruže.

  • gladijator 11.03.2016.

    I ja!

  • mario080 10.03.2016.

    ponos jugislavije brate....!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare