To je to što me zanima!

Rusedski: Marin Čilić predvodi ovu novu generaciju tenisača

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nova generacija tenisača predvođena Marinom Čilićem na dobrom je putu da sruši dominaciju 'velike četvorke' koja posljednjih nekoliko godina vlada teniskim terenima
Vidi originalni članak

Nova era! Pojam je to kojim su veliki svjetski mediji označili naslov Marina Čilića (25) na US Openu. A bivši britanski broj 1 Greg Rusedski Marina Čilića proglasio je predvodnikom nove generacije tenisača koja će napokon srušiti dominaciju 'velike četvorke'. Uz Čilića i Nishikorija Rusedski tu vidi Raonića i Dimitrova.

- Na njih svakako treba obratiti pozornost. Pogledajte samo Raonića koji je izgubio u pet setova od Nishikorija. I on je bez problema mogao do finala. Ili Dimitrova koji je izgubio od odličnog Monfilsa. Ti momci kucaju na vrata - rekao je Rusedski te nastavio:

- Jako je uzbudljivo gledati kako novi val dolazi i bori se ravnopravno sa četvorkom koja vlada svjetskim tenisom više od desetljeća. Mislim da ćemo biti svjedoci smjene generacija, a to je dobro za tenis. Da, Marin Čilić može biti predvodnik te nove generacije.

McEnroe: Njegovi udarci su senzacionalni

I  veliki prijatelj Marinova trenera Gorana Ivaniševića, John McEnroe, divio se Hrvatu u finalu radeći u prijenosu uživo za CBS.

- Pogledajte Nishikorija, ostao je zaleđen nakon Marinova servisa. Ovo je strašno. Njegovi su udarci senzacionalni - rekao je McEnroe pa komentirao slično kao i Rusedski:

- Drago mi je da su Čilić i Nishikori u finalu. Ovo bi mogao biti početak jedne nove ere.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • efteling 09.09.2014.

    Cestitke ilicu,kapaciteta je uvek imao,to je neosporno jedino psiha.Savetovao bih ga da se ugleda na Djoleta,radi jos vise i uziva u tenisu,tek tada ce jos dobrih rezultata biti.ali to je jako tesko,treba biti uporan i fokusiran,a to za sada mogu samo igraci velike cetvorke.Nadam se za Hrvate da ce Cilic prosiriti cetvorku....Uostalom sve je u njegovim rukama...

  • eli g 09.09.2014.

    ovaj indijanac nema pojma, pa ti mladi imaju vec 24, 25, godina marin ima 26, a sto se tice ovog meca. Cilica i Nisikorija, sve ce se znati posle par sledecih turnira. Videcemo da li ce ostati i dalje na ovako visokom nivou ili je ovo samo bljesak kao Congin u Torontu. Posle AO i jos par odigranih turnira sam ozbiljno razmisljao o Vavrinki kao broju 1 na kraju godine, ali bi on posle fantasticnog turnira na sledecem nestajao. Sto se tice Cilica gledao sam ga protiv Federera, i u finalu i stvarno je odigrao fantasticno. Jako, precizno i sa vrlo malo gresaka (nije samo servis u pitanju). Ali tako mogu i Vavrinka, Conga, Gulbis, Dimitrov, Nisikori... Ono sto izdvaja "veliku trojku" je to sto se njima desavaju losi turniri dok se ostatku tura desavaju dobri. Nisikori je imao pad u finalu dok je Marin ostao fokusiran do samog kraja. Mozda vec na sledecem turniru i on nestane. Takodje je i odsustvo Nadala doprinelo ovom "iznenadjenju".

  • deni_23 09.09.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare