To je to što me zanima!

Rusi su oduševljeni! Čerčesov: Naplatit ćemo dug Hrvatima...

Dobro je da igramo s njima, a ne s, recimo, Njemačkom. A i Slovačka i Slovenija su nam dužnici - kaže ruski izbornik. Rusiji prijeti izbacivanje sa SP-a zbog spora s antidopinškom agencijom, ali toga se uopće ne plaše
Vidi originalni članak

Ruski izbornik Stanislav Čerčesov i u kvalifikacijama za Euro 2020. želio je Hrvatsku, da se osveti za poraz u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Moskvi. Želja mu se ispunila dvije godine kasnije.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Hrvatska nam je dužna i moramo vratiti taj dug! Znam da ima novu reprezentaciju, puno je majstora otišlo, ali oni koji ušli u momčad igraju u dobrim europskim klubovima i hrvatska momčad je opasna. Ali dobro je da igramo s njima, a ne s, recimo, Njemačkom.

I ne osjećaju Rusi tako samo prema nama.

- I Slovačka i Slovenija su nam dužnici i moramo im uzvratiti - kaže Čerčesov, aludirajući na Euro 2016. i poraz u skupini od Slovačke (izbornik je bio Sluckij) i za Ruse nezaboravan krah u playoffu za SP 2010. kada je Hiddinkovu momčad izbacila Slovenija.

Ruski mediji općenito ždrijeb smatraju dobrim, drugo je mjesto minimalni cilj, i premda ističu da svaki suparnik predstavlja opasnost, sretni su da nema velikana poput Njemačke i Engleske, ali ni najopasnijih mina iz nižih jakosnih skupina.

Velika im je briga, kao i svima, kalendar i raspored utakmica, ali strahovali su Rusi od puno teže skupine. I zato su nakon ždrijeba - sretni odahnuli.

Da, Rusima teoretski prijeti i zabrana sudjelovanja u Kataru. Naime, Svjetska antidopinška agencija WADA u ratu je s ruskim sportskim i državnim vlastima i njihov je spor na Sportskom arbitražnom sudu u Lausanni.

Ali Rusi se toga uopće ne boje. Vjeruju kako je Fifa puno naklonjenija njima nego Wadi i da je scenarij izbacivanja Rusije sa SP-a ako se ondje plasira - nemoguć.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • 08.12.2020.

    gotovo sam sto posto siguran da je ova rečenica izvučena iz konteksta ako je ikad izgovorena od strane ruskog izbornika. U prilog tome govori i nastavak priče da su mu dužni i SLO i Slovačka.... dakel opet radi senzacije izmišljate naslove, tekstove... lažete toliko da vam je to postalo normalno i ne znate više što je istina...

  • darkoxyc 08.12.2020.

    Dobit cete 5 komada a mozda i jos pokoji

  • perijeleti 08.12.2020.

    Taj Cercesov (ili vec kako) raduje se sto nije dobio njemacku nego Hrvatsku.hahahahahah...

Komentiraj...
Vidi sve komentare