To je to što me zanima!

Rusija 'leti' i s Eurobasketa

Od svih najvećih sportskih organizacija u Europi, Rusiju iz svojih natjecanja nije izbacila još samo Fiba, ali će i europski ogranak svjetske kuće košarke to učiniti u subotu na kongresu u Vilniusu
Vidi originalni članak

Skupština Fibe u subotu će suspendirati Rusiju sa Europskog prvenstva u košarci, koje će se u rujnu održati u Gruziji, Italiji, Češkoj i Njemačkoj, a njeno mjesto zauzeti će Crna Gora, objavile su u srijedu podgoričke Vijesti.

Taj list piše, pozivajući se na izvore iz Fibe, da je Natjecateljska komisija Fiba Europe predložila da se Rusija, zbog agresije na Ukrajinu i sankcija koje su uslijedile, isključi iz svih natjecanja, a da crnogorska reprezentacija zauzme njeno mjesto.

Od svih najvećih sportskih organizacija u Europi, Rusiju iz svojih natjecanja nije izbacila još samo Fiba, ali će i europski ogranak svjetske kuće košarke to učiniti u subotu na kongresu u Vilniusu.

Vijesti podsjećaju na pravila Fibe, prema kojima u slučaju da neki tim ne može nastupiti na prvenstvu, njegovo mjesto zauzima ekipa koja je imala najbolji učinak, a nije se kvalificirala. To je u kvalifikacijama bila Crna Gora koja je jedina sa tri pobjede ostala “ispod crte”.

Ukoliko Crna Gora zaista zauzme mjesto Rusije na Eurobasketu, igrat će u grupi A u gruzijskom Tbilisiju, a pored domaćina suparnici će joj biti i Španjolska, Turska, Belgija i Bugarska.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Zukizuki 18.05.2022.

    Zašto tako nine bilo i u nogomeru već Poljska prošla u finale bez borbe??

Komentiraj...
Vidi sve komentare